Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Aktaş, Ankara’daki temaslarının ardından Salihli’deki tavuk çiftliklerini denetledi.
Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Aktaş Ankara’da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen üst birlik yöneticileri toplantısının ardından Salihli’de tavuk çiftliklerini denetledi. Salihli’de etlik tavuk üretimi yapan Ziraat Mühendisi İbrahim Gök’ün 45 bin kapasiteli tavuk çiftliğini denetimden geçiren Aktaş, Manisa ve İlçelerinde üretim yapan Tavuk çiftliklerine yönelik denetimlerini sürdüreceklerini söyledi.
Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği olarak üretim yapan tavuk çiftliklerini denetleme yetkisine sahip olduklarını belirten Aktaş, ”Manisa ve İlçelerinde 850 kümeste üretim yapılmaktadır. Ülkenin beyaz et üretiminde yüzde 16’sını, yumurtanın ise yüzde 14’ünü Manisa ve ilçeleri karşılamaktadır. Sektörel bazda sorunların yaşanmasına rağmen İnsanlarımızın hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanması, ihracatın arttırılması, ülkeler arası rekabette Türkiye’yi daha iyi bir konuma taşıyabilmek amacıyla çalışmalarımızı yürütmekteyiz” dedi.
Ziraat Mühendisi İbrahim Gök ise Salihli’ye bağlı Taytan Mahallesi’nde bulunan 45 bin kapasiteli Tavuk çiftliğinde, etlik tavuk üretimi yaptığını söyledi.