CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın İstanbul Başsavcılığı’na teslim ettiği ve 10 yıllık mahrem bilgilerin bulunduğu flash belleğin hikayesi, FETÖ’nün hava kuvvetlerindeki mahrem yapılanmasına ilişkin iddianamede yer aldı. İddianamedeki bilgilere göre flash bellek 11 Aralık 2006’da 

İzmir’de FETÖ’ye mensup olduğu düşünülen askeri bir personel tarafından belediye otobüsünde düşürüldü.
 ÖKSÜZ DEVREYE GİRDİ
 İçinde hem FETÖ’cü askerler hem de FETÖ’ye karşı olan askerlere ilişkin fişlemelerin bulunmasından dolayı, flash bellek Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na iletildi. Darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz’ün ise bu konuda yıllar önceye sahneye çıktığı belirlendi. Bellek, o dönem Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürü FETÖ'cü Albay Selçuk Başyiğit’e ulaştırıldı.
 İMAMA HABER UÇTU
 İtirafçı olan Başyiğit, flash diske ilişkin önemli bilgiler verdi. Başyiğit, o dönem kendisinden sorumlu sivil imam ‘İbrahim’ kod isimli Cafer Sarıkaya’nın, düşürülen flash bellekten komutanlardan önce haberdar olduğunu söyledi. Bilgileri dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert’e arz etmeden Sarıkaya'nın kendisini aracıyla alarak, Ankara Bahçelievler’deki bir apartmana götürdüğünü söyleyen Başyiğit, burada Öksüz’le görüştüğünü anlattı.
 AĞLAMAKLI OLDU
 Adil Öksüz’ün Hava Kuvvetleri’nden sorumlu en etkin kişi olarak tanıtıldığını söyleyen Başyiğit, görüşme sırasında flash bellekle ilgili konuşurken Adil Öksüz’ün ağlamaklı olarak ‘Bir arkadaşımız düşürmüş. Evet bunlar doğru’ diyerek bilgilerle ilgili ne işlem yapacağını sorduğunu söyledi.
 AKIN ÖZTÜRK DEVREDE
 Bu toplantıdan sonra flash diske ilişkin TSK içinde yapılan soruşturma kapatıldı. O dönem flash belleği inceleyecek olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tümgeneral Erol Özgil ve İstihbarat Daire Başkanı Kurmay Albay Gürsel Tokmakoğlu’na ait ses kayıtları sızdırıldı. İki isim de görevden alındı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı görevine Orgeneral Akın Öztürk getirildi ve Öztürk dosyayı kapattı.
 FLASH BELLEĞİ SAVCI TUNCAY ÖZKAN'DAN İSTEMİŞ
 CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın FETÖ’nün fişleme dosyalarının bulunduğu flash belleği İstanbul Savcılığı'na teslim etmesinin kendi rızası ile değil savcılığın talebi ile gerçekleştiği ortaya çıktı. Savcılığın Mayıs ayında flash belleğin Tuncay Özkan’da olduğu bilgisine ulaştığı, Özkan’ı savcılığa davet ederek ‘Flash belleği teslim et’ demesi üzerine Özkan’ın belleği teslim ettiği ortaya çıktı.
 FETÖ'nün fişleme listesinin bulunduğu flash belleğin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığın daveti üzerine Tuncay Özkan tarafından savcılığa teslim edildiği ortaya çıktı.
 Başsavcılığın halihazırda flash bellekle ilgili soruşturma yürüttüğü öğrenilirken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmaya yönelik yürütülen soruşturmada itirafçı olan Kurmay Albay Selçuk Başyiğit'in flash diskle ilgili bilgileri savcılıkla geçtiğimiz aylarda paylaştığı ortaya çıktı.
 2 ÖRNEK'TEN BİRİ ÖZKAN'DAYMIŞ
 İfade üzerine Savcılık, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na flash bellekle ilgili ellerinde bir şey olup olmadığını sordu. Komutanlık ise söz konusu belleğin 2 örneği olduğunu, birinin İzmir'de bir otobüste askeri bir personel tarafından düşürülmesi üzerine bulunduğu ve Hava Kuvvetleri'ne ulaştırıldığı birinin ise Tuncay Özkan tarafından dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'a verildiği cevabını verdi. Cevapta Başbuğ'un flaş belleği Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ulaştırdığı kaydedildi. Komutanlık, iki belleğinde şuanda ellerinde bulunmadığını savcılığa iletti.
 İki ayrı örneği olan flash bellekle ilgili Hava Kuvvetleri'nce yürütülen soruşturmada ise herhangi bir sonuç alınamadığı, dosyanın kapandığı öğrenildi.
 İstanbul Başsavcılığı'nın ise önce geçtiğimiz aylarda Tuncay Özkan'ı bilgisine başvurulmak üzere adliyeye davet etti bu ifade sırasında da flaş belliğin adliyeye teslim edilmesini iistediği ortaya çıktı. Tuncay Özkan'ın da bu davet üzerine flaş belleği İstanbul Savcılığına verdiği belirlendi.
 2006 YILINDA ORTAYA ÇIKTI
 FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanması ile ilgili İstanbul Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz aylarda Selçuk Başyiğit'in ifadesi alınmıştı. Başyiğit ifadesinde flash belleğin 2006 yılında İzmir'de bir askeri personel tarafından düşürüldüğünü, flash belleğin içerisinde Hava Kuvvetleri'yle ilgili bilgiler olmasından dolayı belleğin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderildiğini kaydetmişti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürü olan Albay Selçuk Başyiğit'ten sorumlu imam 'İbrahim' kod isimli Cafer Sarıkaya tarafından örgüt evine davet edilen Başyiğit, evde bulunan mahrem imam Adil Öksüz'le görüştüğünü söylemişti. Başyiğit, Adil Öksüz'ün flash bellekle ilgili 'Bir arkadaşımız düşürmüş. Evet bunlar doğru' diyerek bilgilerle ilgili ne işlem yapacağını sorduğunu ifade etmişti. Başyiğit evden çıkarken flash bellekle ilgili gerekli işlemleri yapacağını Öksüz'e söylediğini ifadesinde belirtmişti.

Kaynak.Gazetevatan