İZMİR Atletizm Spor Kulübü sporcusu 52 yaşındaki Sibel Toy, 5 yıldan bu yana göğüs kanseri nedeniyle tedavi görmesine rağmen antrenmanlarına devam ederek katıdığı 25'inci Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda 50 yaş kategorisinde 5 kilometre yürüşte üçüncü olup, Türkiye'ye bronz madalyayı getirdi.
Burdur Güzel Sanatlar Lisesi Beden eğitimi öğretmeni, evli ve 2 çocuk annesi Sibel Toy, 5 yıl önce göğüs kanserine yakalandı. Kanser için kemoterapi tedavisi gören Toy, bu arada başladığı yürüyüş antrenmanlarını bırakmayıp, yarışlara katıldı. İzmir Atletizm Spor Kulübü (İZAK) lisanlı sporcusu olan ve eski milli atletlerden milli takım antrenörü Ahmet Melek ile Burdur'da çalışmalarını sürdüren Toy, 1 ay önce İzmir'de yapılan yarışlarda Türkiye şampiyonu oldu. Ardından 18-21 Eylül tarihleri arasında Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen 25'inci Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda, 50 yaş kategorisinde 5 kilometre yürüyüş yarışmasında üçüncü olarak Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı.
HEDEF ALTIN MADALYA
Kansere yakalandığı için asla ümidini yitirmediğini, antrenmanlarını düzenli olarak yapıp, yarışlara girdiğini belirten Toy, şöyle dedi:
"5 yıllık sürecin sonunda, kanseri de yendim rakiplerimi geride bırakmayı da başardım. Önümüzdeki yıl bu yürüş branşında ülkeme altın madalya kazandırmak istiyorum. Kansere yakalanan vatandaşlarımıza düzenli spor yapmalarını öneriyorum. Hem daha dinç ve sağlıklı oluyorlar, vücudun direnci artıyor hem de yarışmaların heyecanında salgılanan adrenalin insanın ümidini yitirmesine engel oluyor."

FOTOĞRAFLI