Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden şoför esnafını zor durumda bırakması nedeniyle ücretsiz ulaşım uygulamasını sonlandırmasını talep etti.
AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, yaptığı açıklamada; “Aydın Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa hizmet adı altında bedava ulaşım hizmeti veriyor. Bu hizmetin 05 Temmuz 2015 tarihinde sona ereceğinin açıklanmasına rağmen bedava ulaşım devam ettiriliyor. Bu durum şoför odalarına kayıtlı minibüs esnafını sıkıntıya soktu. Konunun bir an önce düzeltilmesi ve paralı ulaşıma geçilmesi gerekiyor. Esnaf ve şoförlerimiz çok zor şartlar altında hizmet veriyor. Artık bıçak kemiğe dayandı. Biz esnaflarında vatandaş olduğumuzun, bakmakla yükümlü bir ailemizin olduğunun, araçlarını değiştiren üyelerimizin borç senetleri bulunduğunun unutulmamasını istiyoruz” dedi.
“BELEDİYE İLE SORUNUMUZ YOK”
Her hangi bir kurumla sıkıntılarının olmadığını ancak soruna bir çözüm bulunmasını beklediklerini kaydeden Çetindoğan, “Bizim Aydın Büyükşehir Belediyesi veya diğer kurumlarla hiçbir sorunumuz yok. Büyükşehir belediyesinin bu uygulamasının sosyal belediyecilik olduğunu kabul ediyoruz ancak sorunun karşılıklı konuşularak aşılması gerekiyor. İleride nahoş olayların yaşanmaması için akılcı ve yapıcı olmamız gerekiyor. Bu konuda esnaflıktan gelen Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bizim sorunlarımızı iyi anlayacağını ümit ediyorum. Şimdiden tüm Aydınlıların Şeker Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.