Beşiktaş ile Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Bayrampaşaspor arasında işbirliği anlaşması yapıldı. Anlaşma ile iki takım kardeş kulüp ilan edildi.
Siyah-beyazlı kulübün Akaretler’deki kulüp binasında yapılan imza protokolüne Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Bayrampaşaspor Başkanı İsmail Hocaoğlu katıldı. Yapılan anlaşma gereği Beşiktaş ile Bayrampaşaspor, kardeş kulüp ilan edildi.
Törende konuşan başkan Fikret Orman, “Bu hayırlı günlerde hayırlı ve arzu ettiğimiz bir işe imza atacağız. Bayrampaşaspor Kulübü ile Beşiktaş’ı kardeş kulüp ilan ediyoruz. Önümüzdeki seneden itibaren beraber çalışacağız. Beşiktaş tüm gücüyle Bayrampaşaspor’un yanında olacak. Bu işbirlikleri uzun zamandan beri istediğimiz bir şeydi. Doğru ortamı bulamıyorduk. Belediye başkanımızı ziyaret ettik, projelerimizden bahsettik. Futbolda ortaklaşa bir şirket kurulacak. İcraata hemen başlayacağız. Sonucunda bu sezondan itibaren Beşiktaş, Bayrampaşa’nın bir parçası olmuş olacak. Bu işi Adanaspor ile yapmaya çalıştık ama zihniyetlerimiz uymadı. Altyapımızdan oyuncuların haricinde dışarıdan da oyuncular alınacaktır. Bizden kıymetli oyuncularımızı orada oynatacağız. Bu oyuncular Bayrampaşaspor Kulübü için mücadele edecektir. Bizim oyuncularımızın oynaması ve PTT 1. Lig’e çıkmak olacaktır” dedi.
AYDINER: “BİZE EN YAKIN KULÜP BEŞİKTAŞ KULÜBÜ’DÜR”
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise, Beşiktaş’ın ülkemizin en büyük spor kulüplerinden olduğunu vurgulayarak, “Arda Turan ve Necip Uysal gibi isimlerin yetiştiği bir ilçeden bahsediyoruz. Yaşayan efsane olan Arda Turan’ın ismini tesise koyarak yaşatıyoruz. Bizde tesis sayısı fazladır. Toprak sahada yetişmiş olan yıldız fazladır. Altyapıdan yetişmiş olan değerlerimizi Beşiktaş’a transfer edeceğiz. Bize en yakın kulüp Beşiktaş Kulübü’dür. Gönül bağımız birden bire ortaya çıktı. Başkanımızın bize vereceği oyuncularla PTT 1. Lig’e çıkma hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.
Açıklamaların ardından Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, işbirliği protokolüne imza attı.