AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde yeni yapılan ve bu dönem başında eğitim öğretimin başladığı Atatürk İlkokulu'nda, Atatürk büstü ve bayrak direğinin olmaması tepkiye neden oldu. Yetkililer, eksiklerin birkaç haftada giderileceğini söyledi.
Sandıklı merkezdeki Çakır Mahallesi Yalıncak Caddesi'ndeki binada hizmet veren Atatürk İlkokulu, geçen yılın ağustos ayında yapımına başlanarak, bu yıl temmuz ayı sonunda teslim edilen Menekşe Sokak'taki yeni binasına taşındı. Eski bina Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne verilirken, Atatürk İlkokulu'nun yaklaşık 300 öğrencisi, 12 derslikli yeni binada bu eğitim öğretim döneminde dersbaşı yaptı. Ancak okulun bazı eksiklerinin yanında Atatürk büstü ve Türk bayrağının çekileceği bayrak direğinin olmaması tepkiye neden oldu.
Türk Eğitim- Sen Afyonkarahisar Başkanı Nizamettin Şenol, velilerin imza kampanyasına rağmen okulun taşınmasına engel olamadığını iddia etti. Velilerin yeni okul binasının çevre düzenlemesi yapılmadığı, bahçede diken ve otların bulunduğunu kendilerine ilettiğini aktaran Nizamettin Şenol, bunun yanında okulun Atatürk büstü ve bayrak direği olmadığını da kaydetti. Nizamettin Şenol, eksiklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini bildirdi.
Velilerden 61 yaşındaki Ahmet Esen, okul bahçesinin temiz olmadığından yakınırken, bir başka veli 55 yaşındaki Fahrettin İlhan, "Okul bahçesinde bakım yok, her yer diken. Ufacık çocuklar burada zor okur. Bahçenin bir an önce temizlenmesi gerekir" dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise okulun yeni yapıldığını aktarırken, Atatürk büstü ve bayrak direği başta olmak üzere eksiklerin birkaç hafta içerisinde tamamlanacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI