İSTANBUL (AA) - Şişecam Cam Ambalaj'ın üyesi olduğu Avrupa Cam Ambalaj Üreticileri Federasyonu (FEVE) 2016 yılı sektör verilerini açıkladı.

Şişecam Cam Ambalaj'dan yapılan açıklamaya göre, FEVE tarafından yayınlanan yeni sektör verilerine göre Avrupa'da cam ambalaj üretimi 2016 yılında tonaj olarak yüzde 2,9 adet bazında ise yüzde 2,1 büyüme kaydetti.

FEVE'nin araştırmasına göre bu büyümenin en önemli etkeni Avrupa'da cam ambalaja artarak devam eden talep.

FEVE'nin araştırması, Avrupa Birliği ülkeleri ve uluslararası yeme-içme pazarı için Avrupa'da üretilen cam ambalajın 2016 yılında, toplam hacimde 20,9 milyon tona,başka bir deyişle, 75,9 milyar adede yükseldiğini gösteriyor.

Cam, 2016 yılında, bir yandan içecek pazarının önde gelen ambalajlama malzemesi olmayı sürdürürken diğer yandan gıda, su ve süt ürünleri sektöründeki payını giderek artırdı.

2016 verilerine göre her iki Avrupalı tüketiciden biri 3 yıl öncesine göre daha çok cam ambalaj kullanıyor. Avrupalıların yüzde 75'i ise camı en çevre dostu ambalaj olarak görüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen FEVE Başkanı Johan Gorter, sektör olarak cama olan bu yüksek talebi, kullanıcıların cam endüstrisi ve cam ambalaja olan güveninin bir işareti olarak gördüklerini belirtti.

Gorter, 2012 yılından bu yana, sektörün tonaj olarak yüzde 5,8, adet olarak ise yüzde 6,1 artış kaydettiğinin altını çizdi.

Tüketicilerin, satın aldıkları ürünü sağlıklı koruma özelliği ve sürdürülebilir, çevreci yapısı nedeniyle cama yöneldiğine dikkati çeken Gorter, "Sektör olarak camı tüketicilere daha iyi anlatabilmek ve tercihlerini bu çevreci ambalaja yönlendirebilmek bizim en temel görevlerimiz arasında yer alıyor." açıklamasında bulundu.