Gülseli KENARLI-İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL, () Pak Eğitim İşçileri Sendikası İstanbul 1,2 ve 3 Nolu şubeleri dershanelerde çalışan eğitim işçilerinin hukuksuzluklara maruz kaldığı iddiasıyla bir basın açıklaması yaptı.
Çemberlitaş'ta bulunan Fırat Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın açıklamasına, Pak Eğitim İşçileri Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Hakan Atcıoğlu, 2 Nolu Şube Başkanı Bora Altınay ve 3 Nolu Şube Başkanı Oğuz Türkmen ve sendika üyesi eğitimci Serkan Şen katıldı.
Toplantıda basın açıklamasını Ahmet Hakan Atcıoğlu okudu. Atcıoğlu basın açıklamasında, “Biz, üyelerimizin çalıştığı kurumlara gelerek hukuksuz baskınlarda yapılan bütün hukuksuz işlemleri ve gerekçe olarak öne sürülen argümanları kayda geçiriyoruz. Bu görevliler ve onları gönderen kurumlar hakkında suç duyurularında bulunacağız. Yaşanacak tüm mağduriyetlerle ilgili tazminat davaları açacağız. Bu emri verenler ve uygulayanlar bedelini ödemeye hazır olmalıdır. Sendikamızın üyelerine karşı anayasal suç olan toplumun bir kesimini kutuplaştıran bu tür yaklaşımları Pak Eğitim İşçileri Sendikası olarak kınıyoruz. Üyelerimizin çalıştığı ekmek teknesi olan iş yerleri ve kurumlar elbette ki yasalar çerçevesinde devlet tarafından denetlenebilir. Ancak, devlet hukuksuz teftişlerle, haksız rekabete zemin hazırlayamaz. Yasalara göre kurulan işletmelerin oluşturduğu istihdam alanında çalışan emekçilerin mağduriyetlerine sebebiyet veremez. İşletmelerdeki eğitim emekçisi üyelerimiz siyasi iktidarların keyfi uygulamaları ile mağdur edilemez" dedi.

“TEOG SINAVINA 3 AY KALDI, YGS SINAVINA 6 AY KALDI HENÜZ EĞİTİME BAŞLAYABİLMİŞ DEĞİLİZ"
Eğitimci Serkan Şen ise “Eylül ayı sonu itibariyle biz dershanelerimizde eğitime başlayacağız. Buna hukuki olarak herhangi bir engel yok. Bizde Anayasa Mahkemesi'nin bize vermiş olduğu bu olanakla eğitimimize başlamış olacağız" diye konuştu.
Şen, üniversite ve TEOG sınavına dikkat çekerek, “Vekillerimizin veya bürokratların çocukları şu an dershanemize ya kayıt yaptırıyor veya kayıt yaptırmak üzere geliyor. En iyi onları son sınıfta çocuğu olan velilerimiz anlayacaktır. TEOG sınavına 3 ay kaldı, YGS sınavına 6 ay kaldı henüz eğitime başlayabilmiş değiliz biz" dedi.
(FOTOĞRAF)