YALOVA’nın turistik ilçesi Çınarcık’ın Belediye Başkanı Avni Kurt, Ramazan Bayramı’nda ilçede yerleşik nüfusun 15- 20 katını ağırladıklarını söyledi.
Çınarcık Belediye Başkanı CHP'li Avni Kurt, yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı bereketi yaşadıklarını söyledi. Turist sayısının 200- 250 binlere çıktığını söyleyen Başkan Kurt, bu durumdan esnafın da mutlu kaldığını belirtti.
Başkan Kurt, "İlçemizde bayram nedeniyle 3-4 günlük bir yoğunluk yaşandı. Hareketliliğin okullar açılana kadar devam edeceğini düşünüyoruz. İlçemizin yerleşik nüfusu 13 bin. Biz bayramda yerleşik nüfusumuzun 15-20 katı turisti ağırladık. Hatta araç kuyrukları ilçe dışına taştı. Kazasız belasız güzel bir şekilde bayramı atlattık. Esnafımız da mutluydu çünkü gelen vatandaşlarımız katma değer kattı" dedi.
İlçede turizm alanlarıyla ilgili de konuşan Kurt, "Turizm yatırımı yapılacak alana ihtiyacımız var ancak ihtiyaçtan çok yerle ilgili bir sıkıntı var. Bundan sonra turizm alanlarının açılması lazım. İmar planlarımızda 1/25 binliklere dikkat ederek turizm alanlarına yöneleceğiz. Özellikle kalıcı olması açısından da hotel yapılması kışın da turist sayısını artıracak. Şu an iki hotel projesi var ama bunlar butik oteller. Daha büyük yatırımcıları bekliyoruz. Yer açısından da kendilerine yardımcı olacağız. Çınarcık eski günlerine kavuşacak" diye konuştu.
Öte yandan bayram boyunca Çınarcık’a gelen turistlerin yüzde 95’ini yerli turistlerin oluşturduğu, turistlerin ilçeye bağlı Teşvikiye Beldesi’ndeki kum plajı tercih ettikleri öğrenildi.

FOTOĞRAFLI