Hakan TARHAN,İSTANBUL,

37'ncisi gerçekleştirilecek Vodafone İstanbulMaratonu'nun basın lansmanı gerçekleşti. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar,Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Vodafone Türkiye İcraKurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk katıldı.Toplantıda söz alan Gümüşdağ, 15 Kasım'da koşulacak maratonun her geçen gün büyüyerek gelişmeye devam ettiğini söyledi. Göksel Gümüşdağ şunları söyledi:

"Bu büyük spor organizasyonu, dünya çapında büyük bir majör maraton olmaya doğru ilerliyor. Avrupa'da örneklerini aratmayan bir maraton organize ettiğimiz için çok mutluyuz. Bu platformu büyütmeye devam edeceksek uzun süreli planlar yapmalıyız ve herkesin mutlu olacağı bir yol haritası çizmeliyiz. Ortak iyi niyet sayesinde Vodafone İstanbul Maratonu'nu sadece profesyonellerin koştuğu yarıştan bir festival haline dönüştürdüğümüzü görüyoruz. Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olduğu için her sene daha fazla profesyonel koşucunun ilgisini çekiyor. Bu yıl rekor düzeyde katılımcı sağladık. Her sene kendi rekorumuzu kırıyoruz. İstanbul'un majör maraton takvimine dahil olması en büyük hedefimiz. Bu hedefe birkaç yıl içinde kavuşmayı amaçlıyoruz. Genel anlamda diğer maratonlardan daha iyi organizasyon yapıyoruz ama halkın bu coşkuya katılımını sağlamamız lazım. Tek eksiğimiz bu."-

"KADINA ŞİDDETE DUR DE"

Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Vodafone İstanbul Maratonu'nun bu kez "Kadına şiddete dur de" temasıyla koşulacağını açıklayarak sözlerine başladı ve şunları söyledi:

"Katılımcılarımıza sembolik bir bağış karşılığında ağaç sahibi olma imkanı sağlayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla, bu sene 'Kadına şiddete dur de' temasıyla koşacağız. Yapacağımız reklamlar turuncu renk ağırlıklı olacak ve farkındalık oluşturmaya çalışacağız". Özbayraktar,10 ve 15 kilometre koşularının aynı parkurda yapılacağını, sadece maratonun koşulacağı 42,5 kilometrelik parkurdaYenikapı'daki inşaattan dolayı küçük bir değişikliğe gidildiğini ancak bunun anaparkuru etkilemeyeceğini açıkladı.Profesyonel atletlerin katıldığı koşulara her geçen yıl ilginin arttığını gözlemlediklerini vurgulayan Özbayraktar, "Bu sene 25 binde kaydı durdurduk ama geçen sene 3 bin geç kayıt hakkı tanımıştık, bu sene 5 bin kayıthakkı tanıyacağız. Fuarımızdaki 18 Sivil Toplum Kuruluşu'nun herhangi birine 30lira bağış yapmaları durumunda geç kayıt yapma imkanı vereceğiz" diye konuştu.Derece ölçme için çip sistemi kurduklarını anlatan İsmail Özbayraktar,sözlerinig şöyle sürdürdü:

"Daha önce yabancı ülkelerden gelen ekiplerle ölçüm yapılıyordu. Bu sene 'Spor AŞ timing' ekibini kurduk. Bu ekibimiz, bundan sonra kendi ölçümlerimizi, kendi çiplerimizle yapabilecek. Bu bizim için çok heyecan vericibir durum. İstanbul benzeri diğer Avrupa şehirlerinde iki yüzün üzerinde maratonyapılıyor ama Türkiye genelinde maraton sayımız çok az. Daha verimli kullanabilmek için kendi ekibimizi oluşturduk. Yeni maratonlar organize ederek,Türkiye'den gelen diğer taleplere de cevap vereceğiz"

"MAJÖR MARATONLAR ARASINA SOKMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk da organizasyonu majör maratonlar arasına sokmaya çalıştıklarını ifadeederek şunları söyledi:

"Vodafone İstanbul cMaratonu'nu da 7'nci olarak majör maratonlar arasına sokmaya çalışıyoruz. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var çünkü katılımcı sayısının artması, şehrin maratonu yaşaması ve basında yer alması önemli 3 kriteri temsil ediyor. Bu maratonun 'Kadına şiddete dur de' başlığı altında koşulacak olması bizim için önemli. Kadına şiddetin gerçek toplumsal bir travma olduğuna inanıyoruz ve bunun engellenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şirket olarak, bu şiddetin önüne geçebilmekiçin tüm imkanlarımızla mücadele veriyoruz. Sadece profesyonellerin değil, tüm İstanbulluların katıldığı organizasyon olmasını istiyoruz. Koşu parkuru üstünde yaptığımız etkinliklerle İstanbulluları bu günü festival havasında yaşamaya davet ediyoruz" Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'da, "Vodafone İstanbul Maratonu, bundan öne olduğu gibi hep ilklerin ve yeniliklerin maratonu olacak. Türkiye'de bundan önce 2 maraton ve yarı maraton vardı. Son 2 yılda yapılan ve yenilenenlerle 30'a yakın yarı maratonumuz oldu. Bunların hepsinin ilham kaynağı İstanbul Maratonu'dur" diye konuştu.