ÇANAKKALE'de CHP'den milletvekili seçilen Muharrem Erkek ve Bülent Öz mazbatalarını aldı.
CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale Adalet Sarayı'na gelerek mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi Hakim Nesrin Kaya'nın elinden aldı. Mazbata töreninin ardından CHP Çanakkale İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan katıldı.
Bülent Öz, seçimlerin ardından Türkiye genelinde istedikleri sonucu elde edemediklerini söyleyerek, "CHP olarak tek başına iktidarı hedefliyorduk. Maalesef böyle bir sonuçla karşı karşıya kaldık. Bunun nedeni de MHP'nin tutumlarıdır. Seçmenlerimiz o yönde oy kullandı. Biz artık geçmişi geride bırakıp, neden yüzde 25'te kaldığımızı kendi içimizde konuşup, yeniden CHP'yi iktidar etme konusunda mücadelemize devam edeceğiz" dedi.
"7 HAZİRAN'DA MİLLİ İRADEYE SAYGI GÖSTERİLMEDİ"
CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise 7 Haziran'dan sonra olağanüstü koşullar yaratıldığını savunarak, devlet imkanlarının başka bir parti için kullanıldığını öne sürdü. Erkek şöyle konuştu:
"Biz CHP olarak 1 Kasım'da sandıktan çıkan sonuca, yani milli iradeye her zaman olduğu gibi saygı gösteriyoruz. 7 Haziran'da milli iradeye saygı gösterilmedi. Ama biz 7 Haziran ve 1 Kasım'ı milletimiz iradesi olarak kabul edip, saygı gösteriyoruz. CHP her zaman olduğu gibi demokrasinin, hak ve özgürlüklerin teminatı olmaya devam edecek. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bize milletimiz ana muhalefet görevi verdi. Biz ülkemizin menfaatleri için mücadele etmeye devam edeceğiz."
MÜLTECİLER İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ
Ayvacık İlçesi'nden umut yolculuğuna çıkan 41 kaçağın içinde bulunduğu ahşap tekne faciasına değinen CHP'li vekil Muharrem Erkek, "Yine bugün başka bir acı, başka bir dram yaşandı, Midilli Adası'na geçmek isterken 14 mülteci yaşamını yitirdi, 27 kişi kurtuldu. Aralarında çocuklar var. 7 Haziran'dan sonra TBMM'ye mülteci sorunu ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili olarak araştırma önergesi verdik. Fakat Meclis çalıştırılmadığı için bu önergemiz hayata geçirilmedi. Biz şimdi de yemin ettikten sonra Çanakkale'nin milletvekilleri olarak bu sorunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI