ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, hazırlayacakları "Dört Mevsim Ordu'da Yaşanır" adlı kısa tanıtım filmlerinin yurt içi ve yurt dışındaki ulusal kanallar ve bir çok sosyal ağda paylaşılacak olmasının, Ordu'yu bir adım daha ileriye taşıyacağını bildirdi.

Balkanlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, alternatif gezi ve etkinlikler, yaz, kış spor merkezleri, sağlıklı yaşam alanları gibi özellikleriyle üst düzeyde zenginliğe ve turizm potansiyeline sahip Ordu'nun, sonbahar güzelliklerini sergileyecek kısa film belgesel çekimi yapıldığını belirtti.

"Dört Mevsim Ordu'da Yaşanır" adlı belgeselin profesyonel bir ekip tarafından çekildiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Ordu doğal, tarihi ve kültürel değerleri gözetildiğinde turizmin gelişmesine olanak sağlayacak tüm potansiyele sahiptir. Doğal zenginlikleri, tarihi dokusu, uçsuz bucaksız oksijen deposu ladin ormanları, denizi, kumsalları, dereleri, şelaleleri, yaylaları ile eşsiz bir coğrafyada bulunmaktadır. Ordu, kendine özgü yerel yaşam tarzı ve gelenekleri, alternatif turizme uygunluğu ile de bölgenin ve Türkiye'nin turizm sektöründe yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelmiştir."

Balkanlıoğlu, ilin zenginliklerinin tanıtımı noktasında gözle görülür, sürdürülebilir birçok önemli çalışmaya imza attıklarına işaret ederek, valilik tarafından ilk defa hazırlanan "Dört Mevsim Ordu'da Yaşanır" adlı kısa tanıtım filmleri ile bir ilke daha imza atıldığına dikkati çekti.

Hazırlanacak "Dört Mevsim Ordu'da Yaşanır" adlı kısa tanıtım filmlerinin yurt içi ve yurt dışındaki ulusal kanallar ve bir çok sosyal ağda paylaşılacak olmasının, Ordu'yu bir adım daha ileriye taşıyacağını anlatan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Ordu'nun turistik yerlerinde ve mekanlarında yapılan çekimler, kentin sonbahar güzelliğini yansıtacak. Yoğun ve etkin olarak sürdürdüğümüz tanıtım çalışmaları ile ilimizin doğal güzelliklerinin ülke içinde ve ülke dışında tanıtımı yapılacak. Kısa tanıtım filmi ile Ordu turizminin marka haline getirilmesi, yerli ve yabancı turist sayısı ile yerel kalkınmada turizmin etkisinin artırılması hedeflenmektedir."