ORDU (AA)  - Ünye ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda, Kaymakam Mustafa Demir ile Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a ilkokul öğretmenleri sürpriz yaptı.

Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen program öncesi Kaymakam Demir'in öğretmeni Rasim Ağca, telekonferans sistemiyle bağlandı.

Kayseri İncesu Çok Programlı Lisesi Müdürü olan Rasim Ağca ile görüşen Demir, çok mutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Afacan bir öğrenciydim, okulun bando takımını bana idare ettirirlerdi, 3 yıl boyunca öğrenci başkanlığı yaptım. Zapt edilmesi zor olduğum için ne kadar el altında tutabilmek için bir görev varsa bana verirlerdi. Çok güzel günlerdi. Rasim hocamız da okulun son müdürüydü. Biz birbirimizi çok seviyorduk. Bu yıl söz verdim, gideceğim, her birinin elini öpeceğim. Arkadaşlar yeryüzünün en kıymetli varlığı insandır. Yeryüzünün en kıymetli varlığı insanı ise eğiten, şekillendiren öğretmenlerdir. Bundan daha güzel bir iş de yoktur."

Belediye Başkanı Çamyar'a ise 1979 ile 1983 yılları arasında ilkokul öğretmenliğini yapan ve şu an Adıyaman'da Merkez İlkokulu Müdürü olan Selim Gül, öğrencisini görmek üzere Ünye’ye geldi.

Telefonla aranarak Ünye'ye davet edilen Gül, "Beni aradıklarında 'Ahmet Çamyar’ı tanıyor musun? Şu an belediye başkanı' dediler. Ben o an duygulandım. Şu anda da çok heyecanlıyım. Böyle seçkin bir toplumun karşısında olmak beni mutlu etti. Enler daime hatırlanır. Ahmet Bey’i de çalışkanlığı, dürüstlüğü, seçkin bir ailenin çocuğu olmasıyla 35 yıldır unutmadım. Kendisine başarılar diliyorum. Böyle bir unvana sahip olması beni fazlasıyla memnun etti" ifadelerini kullandı.

Çamyar, ilkokul döneminde zor şartlarda öğrencilik yaptıklarını ve öğretmenlerinin de zor şartlar altında öğrencilerle ilgilendiklerini dile getirdi.

- "İlk defa fotoğrafım öğretmenim tarafından çekilmişti"

Okuduğu dönemdeki şartları anlatan Çamyar, şunları kaydetti:

"Selim hocamız birleştirilmiş sınıfta ve zor koşullarda 1,5 metre karın yağdığı, öğrencilerin beline kadar ıslanıp, sınıfta sobanın başında kuruduktan sonra derse başlamak için mücadele verdiği bir ortamda bizlerle ilgilenen, bizlere okuma yazma öğreten bir öğretmenimizdi. O dönemde ilk defa fotoğrafım öğretmenim tarafından çekilmişti. Ailem, fotoğrafın banyo film ücretini ödeyememe noktasında tereddüt yaşadığı için 'çekilmesin' demişlerdi. Benim o anda ağlamama Selim hocam dayanamamıştı ve o fotoğraf halen duruyor. Keşke bana söyleselerdi, ben sizin elinizi öpmeye oraya gelirdim. Sizi buraya kadar yordukları için özür diliyorum."

Programda, öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı oratoryo gösterisi ile sunulurken, adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.

Basketbol, voleybol ve satranç branşlarında başarı gösteren öğretmenler ile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen öğretmen konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül takdim edildi.