Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun son haftasında, Beşiktaş, Ankara Osmanlı Stadı’nda ağırladığı Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup etti. Maç sonunda iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş ile son maçına çıkan teknik direktör Slaven Bilic, “Son maçı kazanmak tabi ki çok güzel. Her ne kadar iki takım için de sıralama açısından önemi olmasa da sezonu galibiyetle tamamlamak güzel bir duygu. Futbolcularıma teşekkür ediyorum; istekli oynadılar, agresif oynamaya çalıştılar. Maçın genelinde ellerinden geleni yaptılar. Tamamen hak ederek kazandık. Sezona Mersin’de kazanarak başlamıştık. Burada da kazanarak bitirdik” dedi.
“KAZANMA MECBURİYETİYLE ÇIKTIĞIMIZ MAÇLARDA BASKIYLA BAŞA ÇIKAMADIK”
Şampiyonluğun kaybedilmesinde son 2 haftada kaybedilen puanların etkisinin olduğunu belirten Bilic, “Bu lig zor bir lig. Rakipler de puan kaybetti. Burada oynadığımız Gaziantep maçına kadar zirvedeydik. O dönemde bir hata içerisinde oynadığımız 3 maçta; Gaziantep, Akhisar, Konya maçlarında biz sadece 2 puan çıkarabildik. Galatasaray aynı periyotta 9 puan aldı. Bunun tek bir sebebi yok. Önemli dönüm noktaları var. Fiziksel olarak rakiplerden daha yorgunduk ve kazanma mecburiyetiyle çıktığımız maçlarda baskıyla başa çıkamadık. Şanssız olduğumuz maçlar var. Örnek olarak Konyaspor maçını gösterebilirim. Gaziantepspor maçında tartışmalı kararlar var. Penaltımız verilmedi, kırmızı kart çıkmadı. Akhisar maçında sorun tamamen bizdeydi. Orada kazanma baskısıyla başa çıkamadık. Galatasaray bu periyotta bizden daha iyi bir süreklilik yakaladı. Galatasaray’ın şanslı olduğunu, hep 1-0 kazandığını söyleyebilirsiniz; ama bu da kabul etmemiz gereken bir gerçek. Sorumluluk tamamen bana ait” ifadelerini kullandı.
“HİSSETTİKLERİMİ BİRKAÇ CÜMLEDE ANLATMAM GERÇEKTEN ÇOK ZOR”
Beşiktaş ile son maçına çıktığı için hissettiği duyguları ifade etmekte zorluk çektiğini belirten Bilic, şöyle konuştu:
“Bu akşam benim ve antrenör ekibimiz için önemliydi. Buradaki işimizi başladığımız gibi bitirmek istiyorduk. Geçen sezon Trabzonspor galibiyetiyle başlamıştık, bu sezon Mersin galibiyetiyle başladık. Oyuncularıma müteşekkirim. Hissettiklerimi birkaç cümlede anlatmam gerçekten çok zor. Bunu yapabilmeniz için çok büyük bir şair olmanız lazım. Buradaki her günümü, her dakikamı gerçekten çok güzel geçirdim. Tabi ki üzgünüm; çünkü şampiyonluğa çok yakınken hedefi yakalayamadık. Burada da sorumlu benim. Umarım bu önümüzdeki sezon başarılır. Beşiktaş’ın en büyük taraftarlarından biri olarak, Beşiktaş’ı daima takip etmeye devam edeceğim.”
GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan ise maç sonunda yaptığı değerlendirmede, “Maçı kazanmak için sahaya çıktık. İlk yarı istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Beşiktaş daha iyi oynadı. İkinci yarıda oyunu biraz daha dengeledik. Hatta gol fırsatları da bulduk. Sonlara doğru pozisyon hatasıyla yediğimiz golden sonra maçın sonunu getiremedik” diye konuştu.
“BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE’NİN ŞAPKALARINI ÖNLERİNE ALIP DÜŞÜNMELERİ GEREKİR”
Gençlerbirliği kalecisi Ferhat’ın maç boyunca Beşiktaşlı taraftarlar tarafından ıslıklanmasına değinen Kaplan, “Ferhat, Galatasaray maçında yediği golün ligin ilk haftasında yeseydi kimse bir şey demezdi. Bence Beşiktaş taraftarı, Beşiktaşlı futbolcular da maç sonunda biraz yüklendiler kalecimize. Bana göre yanlış hareketlerde bulundular. Galatasaray şampiyonluğu kazandı gibi gözüktü ama Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerekir. Her kalecinin yiyebileceği şanssız bir gol, son haftalarda, şampiyonluk yarışında gelmesi nedeniyle bu kadar ön plana çıktı” şeklinde konuştu.