Şırnak yöresinin vazgeçilmezleri arasında yer alan doğal otlu peynire halk yoğun ilgi gösteriyor.
Sabahın erken saatlerinde Silopi ilçe merkezine, dağlık arazi kesimlerden toplanarak getirilen otlu peynirin ana maddesi olan sirik otu satışa çıkarıldı. Silopi ilçe merkezindeki köy ürünleri pazarına gelen vatandaşlar, kilosu 2,5 liradan satılan sirik otunu alarak, daha önce almış olduğu peynirle karıştırıp, kışlık otlu peynirini hazırlıyor.
Köy ürünleri pazarında sirik otu satan Ahmet Yorucu, sirik otunu Muş dağlarından getirdiğini ve kilosunu 2,5 liradan sattığı sirik otuna Silopi’den çok talep olduğunu söyledi. Yorucu, "Sabahın erken saatlerinde köy ürünleri pazarına geliyoruz ve pazara erken gelen vatandaşımız, ihtiyacı kadar sirik otu alıyor. Sirik otu, peynir ile karıştırılarak otlu peynir yapılıyor. Tek seferde 15-20 kilogram alan var. 15-20 yaklaşık 200 kilogram peynir ile karıştırılarak, o ailenin bir yıllık peynir ihtiyacı sağlanmış oluyor" dedi.
Sirik otu satın alan Ayşe Değer ise, bu otu peynire karıştırmak için aldığını ve bu şekilde hazırladığı peynirin daha çok rağbet gördüğünü belirtti.