Rizeli ressamlar bir araya gelerek, Rizeli şehitlerin kara kalem tablolarını çizdi.
Rizeli ressam Emine Kuvvet öncülüğünde bir araya gelen ressamlar, yaklaşık 5 ay süren bir çalışma ile Rizeli olup da ülkenin çeşitli yerlerinde şehit düşmüş 76 şehidin kara kalem portrelerini çizdiler. 76 kara kalem portre üç gün önce Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Portreler Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü kutlamaları kapsamında şehit yakınlarına hediye edilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu yaptığı açıklamada, “Bu çalışma bizleri gerçekten çok mutlu etti. Başta Emine hanım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu sergi sayesinde özellikle öğrencilerimiz şehitlerimin nerede ne şekilde şehit oldukları konusunda bilgi sahibi olacak, resimlere bakarak onları tanıyıp hatırlayacaklar” dedi.
Projenin mimarı olan Ressam Emine Kuvvet ise yaptığı açıklamada, “Televizyonda şehit haberlerini izlerken çok üzülüyordum. Hep onlar için ne yapabilirim diye düşünüyordum. Aklıma bu proje geldi. Ressam arkadaşlarımız ile bu fikrimi paylaştım. Bana destek verdiler. Yaklaşık 5 ay süren bu çalışma ile 76 şehidimizin portrelerini çizdik. Sergimiz ilgi gördü. Bu portreleri şehitlerimizin yakınlarına hediye edeceğiz” diye konuştu.