Dünya karate şampiyonası seçmeleri Gaziantep’te gerçekleşiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Karate Federasyonu’nun ortak düzenlediği 21 yaş altı karate şampiyonası için seçmeler Gaziantep Şahinbey Spor Salonu’nda gerçekleşiyor.

Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan sporcuların seçmelerinin yapılması neticesinde Türkiye milli takım aday kadrosu belirlenecek. Belirlenen kadronun ardından şampiyonaya hak kazanan sporcular milli takımı temsilen ekim ayında İspanya’da yapılacak olan dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecekler.

Ağrı’dan katılan sporculardan Ferhat Kızılkula, “Gençlerde dünya şampiyonasına katılmak için buradayız. Gaziantep’te öncelikle Türkiye milli takımı için seçileceğiz. Daha sonra her yaş gurubundan seçilen 10 kişi Dünya Şampiyonası elemeleri için bir araya gelecek. 10 kişiden 1’nci olan İspanya’ya gidecek. Bizde bunun için buraya geldik. Kazanmak için geldim. Buradaki her sporcu gibi bende 1’nci olmak istiyorum. İspanya’da milli marşımızı okutmak istiyorum“ dedi.

Eski milli takım teknik direktörü Necmi Alkan ise Türkiye şampiyonasına Ankara’dan katıldıklarını belirterek, “Milli takım seçmeleri için sporcularımı getirdim. Organizasyon şu an gayet güzel ilerliyor. bu sporcuların performansını olumlu yönde etkiliyor. Biz de müsabakaların başlama saatini bekliyoruz. Katılan tüm sporculara başarılar diliyorum“ şeklinde konuştu.

Türkiye milli takımına girmeye hak kazanıp İspanya’da yapılacak olan dünya şampiyonası için sporcular ter dökmeye devam ediyor.