Adana'da tele dolandırıcıların "işinden olursun" tehdidiyle kandırılan bir kişi, sahte polisin hesabına 8 bin 100 lira yatırdıktan sonra ikinci kez para yatırmaya geldiği PTT şubesinde özel güvenlik görevlisinin uyarması sonucu son anda engellendi. 

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde çalışan Selahattin Demiryağ'ı (57) telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp "FETÖ soruşturması yürütüyoruz. Örgüte para yardımı yapanlar senin hesabını kullanmış, gözaltına alınır, işinden ve parandan olursun" diye tehdit etti. Daha önce gazete ve televizyonlarda benzer haberler izlemesine rağmen, dolandırıcılara inanan Demiryağ, banka hesabından 8 bin 100 lira çekti. Demiryağ, PTT şubesine giderek dolandırıcıların verdiği hesaba parayı havale etti. Parayı çeken dolandırıcılar, ikinci kez arayıp, Demiryağ'a "Yatırdığın para elimize ulaştı, başka varsa onu da yatır. Biz tespit edersek, senin için hiç iyi olmaz" dedi.

Telefondaki dolandırıcıların sözlerine inanan Selahattin Demiryağ, yeniden bankaya gidip, kalan son parası 3 bin 800 TL'yi de çekti. PTT Şubesi'ne gelen Demiryağ parayı yatırmaya çalıştı. Bu sırada Demiryağ'ın telefonla konuşarak para yatırmaya çalışmasından şüphelenen özel güvenlik elemanları, durumu fark ederek kendisine engel oldu. Kısa süre önce 8 bin 100 lira yatırdığını söyleyen Demiryağ, "Bana 'işinden olursun' dediler. Bu yaştan sonra işimden olmaktan korktum. Daha önce gazetelerde böyle haberler okudum. Benim başıma geleceği aklıma gelmezdi. Parayı yatırdım, sonra yeniden arayıp istediler. Bankadan çekip yatırmak için geldim, güvenlik elemanları engelledi" diye konuştu.

Demiryağ'ın para yatırdığı hesabı kontrol eden polis, Adana Merkez Otogarı'ndan çekildiğini tespit etti. Selahattin Demiryağ, ifade için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak:Milliyet