Kapalıçarşı'da dün akşam gram altın 145,20 liradan işlem görürken, çeyrek 238,50 lira ile kapanış yaptı. Yatırımcılarını sevindiren altın fiyatlarında dalgalanmalar sürecek mi yoksa yükseliş seyrinde mi devam edecek? Peki 23 Mart'ta altın fiyatları ne kadar olacak? İşte merak edilen altın fiyatları ile ilgili son gelişmeler...

Altın 3 haftanın zirvesine çıktı

Risk iştahındaki azalış güvenli liman talebi ile altında yükselişi beraberinde getirdi.

Altın fiyatları yatırımcıların risklli varlıklardan çıkarak güvenli limanlara yönelmesine paralel olarak dün gördüğü üç haftanın en yüksek seviyelerine yakın seyrediyor.
 
Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün yüzde 1.2 yükselerek 2 Mart'tan bu yana en yüksek seviye olan 1,247.6 dolara yükseldikten sonra bugün yatay seyrediyor. Altında ilk işlemler yine bu seviyelerde gerçekleşiyor.
 
Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 145,5 lira seviyelerinden alıcı buluyor. Dün, altının gram fiyatı 142,6 liraya kadar gerilerken, dolar/TL nin 3,64 sınırına kadar yükselmesinin etkisiyle günü önceki kapanışa göre yüzde 1,34 artışla 145,4 liradan tamamladı.
 
Altının gram fiyatı dünkü yükselişini bugüne de taşıyarak saat 10.20 itibarıyla 145,5 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı da çeyrek altın 239 lira, Cumhuriyet altını da 974 liradan satılıyor.
 
Analistler, doların küresel anlamda zayıflığı ve aynı şekilde piyasalardaki risk iştahının azalmasının altını yukarı yönlü desteklediğini belirtiyor. Diğer taraftan, Fed Başkanı Yellen'ın yarın yapacağı konuşma öncesinde yukarı hareketliliğin devam edebileceği belirtiliyor.