Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Cami Temizleme Ekipleri’nin Ramazan’da bütün camileri gül suyuyla yıkayıp en ince ayrıntılarına kadar temizlediklerini söyledi.
Kocasinan Belediyesi’nin Kayseri’de bir ilk olarak Cami Temizleme Ekibi kurduğunu hatırlatan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Cami temizleme hizmetine Ramazan ayında devam ediyoruz. Ramazan; müjdelenmiş, seçilmiş bir ay olduğu için bizim de bu aya hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu amaçla camilerimizde yaptığımız rutin temizlik dışında Ramazan ayında camilerimizi gül suyuyla yıkıyoruz. Gül suyuyla tertemiz yapıyor, hijyen oluşturuyor, temiz ve güzel kokmasını sağlıyoruz" dedi.
Vatandaşların daha güzel bir Kocasinan ve daha güzel bir çevrede yaşaması için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar," Huşu içinde ibadet yapılabilmesi için bu tür çalışmalar yapıyoruz. Bölgemizde 230’a yakın camimiz her ay en az bir kere olmak üzere temizleniyor. Kırsal mahallelerimizde ve şehir merkezindeki camilerimiz aynı şekilde 3 farklı ekiple temizleniyor. Ramazan’da Cami Temizleme Ekibimiz her gün 1-2 camimizi gül suyu ile yıkayıp temizliyor. Bu vesileyle bir kez daha hayırlı Ramazanlar diliyorum" şeklinde konuştu.