Adana’nın Kozan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kurtuluş koşusu büyük ilgi gördü.
'7'den 77'ye Kurtuluş Maratonu' adı altında düzenlenen koşu, Adnan Menderes Parkından başladı. 292 erkek, 47 bayan sporcunun katıldığı koşunun başlama işaretini Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz verdi. Vatandaşları spora teşvik etmek için organize edilen maratona çeşitli yaş gruplarından yarışmacıların katılması dikkat çekti.
Yarışma öncesi konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz; “İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kapsamında düzenlediğimiz Kurtuluş programlarımız içerisinde yer alan,bayan ve erkeklerin katıldığı maraton koşusu yapıyoruz. Önemli olan her yaştan insanın bu yarışmaya dâhil edebilmek. Bu tarz programlar sayesinde sosyal yaşamı canlandırarak bu güzellikleri birlikte yaşamayı amaçlıyoruz. Belediyemizin yapacağı tüm programlara vatandaşlarımız davetlidir.”
2 bin 500 metre mesafede erkeklerde birinci İlhan Yavuz, ikinci Celil Yılmaz, üçüncü Ufuk Karaoğlan, bayanlarda ise birinci Şifa Yılmaz, ikinci Fatma Büşra Oğulbalı, üçüncü Bilgehan Kardeşoğlu oldu.