Ersan ERDOĞAN/MANİSA, () - BAŞBAKAN eski yardımcılarından Bülent Arınç, Manisa'da eski Danışmanı Mehmet Büker'in oğlu Yasin Büker'in nikah törenine katıldı. Arınç, damat Yasin Büker'e, "İtaat et, rahat et" nasihatinde bulundu.
Başbakan eski yardımcılarından Bülent Arınç, Manisa'da eski Danışmanı Mehmet Büker'in oğlu Yasin Büker'in nikah törenine katıldı. Arena Düğün Salonu'nda düzenlenen nikah töreninde, Perihan- Müşahit çiftinin kızı Burcu Sudan ile Emine-Mehmet Büker'in oğlu Yasin Büker'in nikah şahitliğini yaptı. Nikah şahitleri arasında gelinin amcası Mustafa Sudan, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve İsmail Bilen de yer aldı. Çiftin nikahını AK Partili Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik kıydı.
EVLİLİĞİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Törende konuşma yapan Arınç, önce çifte mutluluklar diledi. Evliliğin önemine değinen Arınç, "Evlilik çok önemli. Biz evliliğe inancımız açısında bakıyoruz. Peygamberimizin sünneti açısından, geleneklerimizin örf ve adetlerimiz açısında bakıyoruz. Unutmayalım ki toplumun temeli ailenin güzel olması. Aile, nikah insanları kötü hallerden koruyan, toplumun içerisindeki fitne ve fesattan koruyan önemli bir sır aynı zamanda. O yüzden bir evliliği her zaman teşvik ediyoruz, nikahsız beraberliklerin uygun olmadığını düşünüyoruz. Bazı nikahlarda büyüklerimiz bazı tavsiyelerde bulunuyor. Cemil Çiçek Bey'in bir tavsiyesi var. Ben onun sünnetini burada konuşmayacağım. Maşallah öyle bir şey söyledi ki birileri hep onu tekrarlıyor. Ama ben büyük bir ağabeyimizin güzel bir nasihatini biliyorum. Kızımıza pek çok şey söyledikten sonra damada döner ki damat bu işin sonu olacak şeyi ben sana söyleyeyim; 'İtaat et rahat et" dedi.
Konuşmasının ardından Arınç, evlilik cüzdanını geline takdim etti.

FOTOĞRAFLI