TRABZON (AA) - Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, en iyi değişimlerin, her şeyin en iyi gittiği zamanlarda yapılanlar olduğunu belirterek, "Her şey iyi giderken, mutlaka değişim projesinin içerisinde bulunmanız gerekir. Çünkü hayat her zaman değişiyor" dedi.

Yahşi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Kariyer Zirvesi" programında, öğrencilerle mesleki deneyimlerini paylaştı.

Bankacılıkta genel müdürlük görevinin gemi kaptanlığıyla bir olduğunu dile getiren Yahşi, "Gemi kaptanı gemideki tüm insanlardan ve geminin rotasından sorumlu kişidir. Gemiyi bir limandan alacak ve başka bir limana güvenli şekilde ulaştırmaktan sorumludur. Genel müdürlüğü de bu şekilde ifade etmemiz gerekiyor. Genel müdür, genel müdürlüğünü yaptığı şirketin kaptanı; onun da yardımcıları, onun da takımı var. Bu takıma doğru liderlik yapabiliyorsa organizasyonu, vizyonunda belirlenmiş olduğu yere sağ salim getirmeye sahip olacaktır" ifadesini kullandı.

Yahşi, Türkiye'de üç tür bankacılık olduğunu kaydederek, "Bir tanesi ticari bankacılık, bir tanesi de yatırım bankacılığı. Şimdi bir bankacılık türü daha eklendi. Bu bankacılık türü de 1985'te ilk Albaraka Türk'ün kurulmasıyla faaliyete geçmiş oldu. O da katılım bankacılığı. Gerçekten öz kaynak açısından belki Türkiye'nin en iyi bankalarından bir tanesiydi. Büyüme tarafında başarılı bir bankaydı" diye konuştu.

Her şey iyiyken değişimin pek akla gelmediğini ifade eden Yahşi, "En iyi değişimler, her şeyin en iyi gittiği zamanlarda yapılan değişimlerdir. Her şey iyi giderken, mutlaka değişim projesinin içerisinde bulunmanız gerekir. Çünkü hayat her zaman değişiyor. Geleceğe bakmak zorundasınız. Yerel ve ulusal düzeyde çok büyük bir rekabet var. Bugünkü yeteneklerinizi koruyarak, bugünkü yeteneklerinizle geleceği şekillendirmeniz, rekabet gücünüzü artırmanız çok da mümkün değil" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi'ye, KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulubü tarafından kemençe hediye edildi.