Silopi ilçesinde ikamet eden ve doğuştan kalça çıkığı sekeli olan 40 yaşındaki Sabri Arpe, son 20 yıl içerisinde çeşitli hastanelerde 24 kez bıçak altına yatmasına rağmen bir türlü sağlığına kavuşamadı. Bunun üzerine Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesine başvuran Arpe, burada bir kez daha ameliyata alındı. Arpe, yapılan 25'inci operasyonla sağlığına kavuşarak, koltuk değneklerini attı.

Koltukları değnekleri olmadan yürüyor
Operasyonu gerçekleştiren doktorlardan Ortopedi Uzmanı Dr. Mahmut Günay, hastasının sağlığına kavuştuğunu belirterek, artık normal bir şekilde yürümeye başladığını kaydetti. 4-5 yıl öncesine kadar ilçede böyle büyük ameliyatların yapılmadığını anlatan Günay, “20 yaşında ilk ameliyatını gerçekleştiren hasta 20 yılda 24 defa ameliyat olmuş. Ama bu ameliyatlardan çok fayda görmemiş. Kendisinin ameliyattan önce çok ciddi ağrısı, 3 santimetre kısalığı ve yürümede aksaması vardı. Bunu gidermek için kalçasına total kalça protezi yaptık. İlk gün olmasına rağmen hastamızın durumu iyi ve yürüyor. Ağrıları azaldı" dedi.

20 yaşından bu yana tedavi olmak için birçok hastaneye başvurduğunu ve 24 ameliyat geçirdiğini belirten Arpe, “Bütün ameliyatlara rağmen sağlığıma kavuşamadım. Ancak Cizre'de yapılan ameliyat başarılı bir şekilde geçti. Bütün ağrılarımdan kurtularak, sağlığıma kavuştum" ifadelerinde bulundu.

kaynak: haber7