SAMSUN (AA) - Güven Göleti piknik sahasında bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Yaşar Doğu Karakucak Güreş Şenliği hazırlıkları devam ediyor. 

Kavaklılar Derneği Federasyonu (KADEF) Genel Başkanı Yılmaz Karagöz, yaptığı açıklamada, 6. Geleneksel Yaşar Doğu Karakucak Güreş Şenliği'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla Kavak Belediyesi ve KADEF işbirliğinde Kurban Bayramı'nın 3. günü, 26 Eylül                Cumartesi günü Güven Göleti piknik sahasında gerçekleştirileceğini söyledi. Karagöz, güreşlere Kırkpınar başpehlivanları ile milli güreşçilerin de katılacağını kaydetti.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ise güreşlerin daha önce yapılan etkinliklerden farklı olacağını dile getirdi.

Herkesi üzüntüye sokan hain PKK'nın kalleşçe saldırısı sonucu şehit olan asker ve polisler için mevlit okutulacağını, sonra güreşlerin yapılacağını anlatan Sarıcaoğlu, "Şenliğimizde kesinlikle davul zurna çalınmayacak. Konser verilmeyecek ve eğlence yapılmayacak" dedi.

Sarıcaoğlu, Kavak Belediyesine ait otobüsün etkinlik süresince vatandaşları güreş alanına ücretsiz taşıyacağını sözlerine ekledi.