Çukurova tarihine ilişkin 50’yi aşkın araştırma kitabıyla dikkat çeken tanınmış tarihçi Cezmi Yurtsever, Çukurova 8. Kitap Fuarı’nda stant verilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün görevlilere talimat verdiğini ancak ÇUFAŞ yetkililerinin engeliyle karşılaştığını öne sürdü.
Çukurova 7. Kitap Fuarı’nda Çukurovalı okurlarla buluşan Adanalı tarihçi ve yazar Cezmi Yurtsever bu yıl düzenlenen Çukurova 8. Kitap Fuarı’nda stant açmak için izin alamadı. Aralık içinde TÜYAP yetkilileriyle görüştüğünü ve dilekçe verdiğini anlatan Yurtsever, kendisine "TÜYAP’ta yer alamazsınız" denilerek ret cevabı verildiğini ve TÜYAP’ta yer almak için yüksek ücretler ödenmesi gerektiği bilgilerine ulaştığını kaydetti.
"ÇUKUROVA TARİHİ İLE İLGİLİ 50 KİTAP YAYINLAMIŞTIM"
Adanalı bir tarihçi olarak yıllardır sürdürdüğü eğitimci hizmetlerinin yanı sıra Osmanlı Arşiv kaynaklı belgeleri kullanarak Çukurova Tarihi’nde yaşanmış konuları esas alan 50 kitap yayınladığına dikkat çeken Cezmi Yurtsever, "Sokaklarda sergiler açtım, okullarda öğretmenler ve öğrenciler de bana yardımcı oldu. Yayınladığım kitaplardaki bilgiler bilim dünyasında yankılar yaptı. Benim durumumda olan yazarlara TÜYAP yönetiminin, Adana Valiliği’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin de yardımcı olması gerekmez mi? Okuyucuları ile buluşamayan ben ve benim durumumda olan yazarlar için ’Yüksek ücret ve mevzuat engeli’ ileri sürülerek kapıların kapatılması, cezalandırılmamız anlamına da gelir" şeklinde konuştu.
"HÜSEYİN SÖZLÜ’NÜN TALİMATINI BİLE DİNLEMEDİLER"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile 5 Ocak Pazartesi günü ’Arif Nihat Asya ve Bayrak’ konulu panel ortamında özel bir görüşme yaparak TÜYAP’tan stant isteğini duyurduğunu ve destek aldığını dile getiren Yurtsever, şunları söyledi:
"Belediye’nin TÜYAP’taki yerinden küçük bir bölümde şahsıma stant verilmesi talimatını verdiler. Bu gelişme karşısında sevinmiştim. Sonraki günlerde Belediye’ye bağlı ÇUFAŞ, Büyükşehir Basın Müdürlüğü, Altınkoza yöneticileri ile olan temas ve görüşmelerimde kapılar yüzüme kapatıldı, bir hakarete uğramadığımız kaldı. Kendisini yakın arkadaş olarak gördüğüm ve topluma karşı yaptığı her güzel çalışmayı yürekten desteklediğim şimdi de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı görevinde bulunan sayın Hüseyin Sözlü, benim durumumda olan Adanalı yazarların boyunlarının bükülmesine, TÜYAP kapılarının kapatılarak cezalandırılmasına, onurlarının ayaklar altında çiğnenmesine seyirci kalabilir mi?"