Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN Dağcılık Kulübü (MERDAK) üyeleri, Orta Toroslar'da bulunan 3 bin 135 rakımlı Yıldız Dağı'nın zirvesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.
MERDAK'ın Yıldız Dağı'na yaptığı Cumhuriyet tırmanışı büyük ilgi gördü. Adana, Sivas ve Karaman'dan gelen dağcılarla birlikte dün sabah erken saatlerde Mersin'den yola çıkılarak, 11 yıldır sürdürülen Yıldız Dağı Cumhuriyet Tırmanışı için önce 2 bin 250 rakımlı Dümbelek Boğazı'na ulaştı. Buradan koordinatörlüğünü Hüseyin Yalçın ve rehberliğini Ali Rıza Demir'in yaptığı 55 kişilik dağcı grubu olumsuz hava şartları ve kara rağmen Orta Mersin ile Niğde sınırları ortasındaki Toroslar'da 3 bin 135 rakımlı Yıldız Dağı'na ulaştı.
Zirvede Orta Toroslar'daki Bolkar Dağları'nın eşsiz manzarasının keyfini çıkartan dağcılar, Türk bayrakları açarak günün anısına bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi. Daha sonra Türk bayrağı açan dağcılar saygı duruşunda bulunup hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.
MERDAK Başkanı Hüseyin Tunç'un, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasının ardından dağcılar yeniden yürüyerek Dümbelek Boğazı'na geçip araçlarla kentte döndü.

FOTOĞRAFLI