Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 81. yılı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Vergili mesajında; “Bugün, yaşadığımız kentin, sevgili Karabük’ümüzün kuruluşunun 81. yılı. 1937 yılında, o günün Karabük Demir Çelik fabrikaları, bugünün ise Kardemir’in temeli, 13 haneli bir köy olan Karabük’ümüzde atıldı. Genç Cumhuriyet’in sanayileşme hamlesinin en önemli adımı olan bu hamle zaman içinde ekonomik, sosyal ve kültürel bir değer olarak büyüyerek bugünlere geldi. Bu değerli gün vesilesi ile temellerinin atılmasından bu yana emeği geçenlerden aramızdan ayrılanları rahmet ve minnetle, yaşayanları şükranla yâd ediyorum. Bu fabrika ekonomi ve sanayi alanındaki öncü girişimin yanında yeni bir sosyal yaşam biçiminin, yeni şehir kültürünün gelişmesini sağlamış, emek, sermaye, üretim, ticaret gibi konularda yeni alanlar açmış, zaman içinde de Karabük adı ile özdeşleşmiştir. Bizlerin nereden ve nasıl geldiğimizi bilmemiz, nereye nasıl gideceğimizi bilmemiz acısından çok önemlidir. Bugünümüzü yaşadığımız, geleceğimizi planladığımız bu şehir, hatıralarımızı sakladığımız, çocuklarımızın gelecek için hayal kurduğu, emeğin alın terinin her köşesinde görüldüğü, çok değerli, bizim için anlamı çok büyük bir şehirdir. Geçen 81 yılı, gereken dersleri alarak, geleceğimiz için eğitimde, üretimde, sosyal hayatta, uygarlıkta, gelişmede yol gösterici bir 81 yıl olarak değerlendiriyoruz.

Kuruluşunun 81. yılında bu şehri her şeyiyle sevdiğimizi, bize çok şeyler katan bu şehri daha ileriye götürmek, daha yaşanır daha, çok arzu edilir ve daha çok kıskanılır bir yer olması için hepimiz üstümüze düşeni yapmakla görevli ve sorumlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Karabük dediğimiz şehir, bütün farklılıklarımızı, değişik dünya görüşlerimizi ortadan kaldıran, bizleri kardeş yapan barışın, huzurun, üretimin, zenginliğin, dostluğun, kardeşliğin şehri olsun. Kentimizin bu günlere gelmesinde emeği gecen herkesi minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu şehre katkı sağlamaya kararlı olanları, bu şehrin derdini kendi derdi sayanları, bu şehirde değil bu şehirle beraber yaşayanları sevgili şehrimizin 81. Kuruluş yılında sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.