Dünyanın çok hızlı bir değişim geçirdiğini, insanoğlunun da bu değişimden etkilendiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, hem müftülerin hem de imamların çağın koşullarına göre kendilerini yenilemeleri gerektiğini kaydetti.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı ve Kastamonu İl Müftülüğü’nün öncülüğünde düzenlenen Tecvit Çalıştayı’na katılmak üzere Kastamonu’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, din görevlileri ile bir araya geldi. Kastamonu Belediyesi Kuzeykent Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta Başkan Prof. Dr. Görmez din görevlilerine önemli mesajlar verdi.
"DİN ADAMI SADECE EZAN OKUYAN, NAMAZ KILDIRAN DEMEK DEĞİLDİR"
10 sene önceki dünya ile şimdiki dünyanın farklı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mehmet Görmez: “Dünyamız çok hızlı bir şekilde değişiyor. Bizim de bu değişimden üzerimize düşen payı çıkarmamız gerekiyor. Din adamı demek sadece ezan okuyan, namaz kıldıran demek değildir. Din adamı aynı zamanda köyünün, mahallesinin sorunları ile de meşgul olan kişi demektir. Din adamı mahallesinde kaç kişinin yaşadığını, kaç kişinin genç, kaç kişinin yaşlı olduğunu bilecek. Mahallesinde yaşayan vatandaşların kaç tanesinin camiye namaz kılmaya geldiğini bilecek. Din adamı mahallesinde yaşayan insanları sadece namaz vaktinden namaz vaktine görmeyecek. Daha önce görüp, daha sonradan göremediği birisi olursa neden görünmediğini soracak. Hasta ise ziyaretine gidecek. Birisiyle kavgalı ise barışmalarına vesile olacak. Mahallesinde suça karışmış veya zararlı alışkanlık kullanan gençler var ise onların bu durumları ile yakından ilgilenecek. Eğer bunları bilmiyorsa bilmek için de gayret gösterecek” dedi.
"BİZİM İŞİMİZ HERKESİ MEMNUN ETMEKTİR"
Toplumun her kesimin memnun etmenin zor olduğunu, zaman zaman eleştiriler aldıklarını belirten Başkan Görmez: “Yeri geldiği zaman din görevlileri olarak büyük eleştiri alabiliyoruz. Bizim işimiz herkesi memnun etmektir. Toplumun her kesimine hitap etmektir. Camiye gelenler kadar gelmeyenler ile de ilgilenmeliyiz. Bizim asıl işimiz sürekli camiye gelen vatandaşlarımız değil, camiye gelmeyen vatandaşlarımızdır. Camiye gelmeyen vatandaşlarımızı camiye çekmek için çalışmalar yapmalı, projeler üretmeliyiz” diye konuştu.