Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 81 ilde başlatılan Bereket Ormanları projesi kapsamında, Aslan dağı Vilayet Ormanı içerisinde Sevgi Ormanı oluşturuldu.
50 dönümlük bir alanda oluşturulan Sevgi Ormanına törenle 10 bin fidan dikildi. Fidan dikme Törenine Vali Yusuf Odabaş ve eşi Sayın Songül Odabaş, Belediye Başkan V. Filiz Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ve eşi, Vali Yardımcısı Ali Gökay ve eşi, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca’nın eşi, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Akbulut, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, CHP İl Başkanı Nazım Keskinoğlu, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, SYD vakfı Müdürü Fatma Ayık, SGK İl Müdürü Bilal Başer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürü Abdulkadir Karabulut, İl basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Cem Çoruh, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahri Akbulut, Milli Eğitim Müdür V. Kemalettin Karabulut, DSİ İl Müdürü Ali Rıza Başoğlu, Meteoroloji Müdür V. Habip Erkovan, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Alparslan Katırcı, , Orman İşletme İl Müdürü Yusuf Turan, Sağlık İl Müdürü Zülkarni Özbek, akademisyenler, jandarma mensupları, lise ve üniversite öğrencileri, Memnune Evsen Huzurevi sakinleri ile vatandaşlar katıldı.
Yoğun bir katılımın olduğu fidan dikme töreninde Ağaçlandırma şefliğinde görevli Mühendis Yaşar Arısoy, fidan dikme hakkında bilgi verdikten sonra bir konuşma yapan Vali Yusuf Odabaş;
"Cenabı ALLAH’ ın bir lütfü olan bu güzel günlerde orman haftasını kutluyoruz.Buradaki amaç orman sevgisini halkımıza ve gençlerimize sahiplendirmek, ormanları korumak ve gözümüz gibi bakmaktır.
Çünkü Cenabı ALLAH kainatı yaratırken bir ekolojik denge içerisinde yaratmıştır.Bu denge bozulursa dünyamız yaşanamaz hale gelir.Dolayısıyla biz ormanlarımıza sahip çıkmalıyız.Ormanlarımız ekolojik dengenin koruyucu unsurlarıdır.Ormansız bir ülke düşünemiyorum. Onun için özellikle gençlerimize ve halkımıza orman sevgisini aşılamak zorundayız.Çünkü bu ormanlar hepimizin bu vatan hepimizin.
Ormansız topraksız kayalarla kaplı erozyona uğramış bir vatanda yaşamak istemiyorsak ormanlarımıza sahip çıkmalı korumalıyız. Bu isteği bu arzuyu hepimizin duyması lazım.İşimiz ağaç dikmekle bitmiyor. Bu diktiğimiz ağaçların etrafının çitle çevrilmesi, kuruyan fidanların yerine yeni fidanların dikilmesi, bakımlarının yapılması, hayvanların zarar vermesinin engellenmesi ve kurak mevsimlerde sulanmaları lazım.
Orman işletme müdürlüğümüzde görevli arkadaşlarımız her türlü tedbiri alıyorlar.Ama bizler vatandaş olarak onlara yardımcı olmak zorundayız. Bugün burada yaşadığımız ağaç dikme heyecanını ve şuurunu her zaman muhafaza edeceğimize inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi bir kere daha selamlıyorum" Diyerek konuşmasını tamamladıktan sonra törene katılan yoğun kalabalık tarafından fidanlar toprakla buluşturdu.