Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Bugün ülkemizin bağımsız ve bölünmez bütünlüğünü, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları ulvi mücadeleye borçluyuz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Canikli, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımızın müdafaası için; istiklalimiz ve istikbalimizin temini uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve vatanını canından aziz bilerek Gazilik mertebesine ulaşan, kahramanlarımızın ‘Gaziler Günü’nü kutluyorum.

Şehitlik ve gazilik mertebesi, milletimiz için şereflerin en büyüğüdür. Bugün ülkemizin bağımsız ve bölünmez bütünlüğünü, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları ulvi mücadeleye borçluyuz. Millî birlik ve beraberliğimizi korumak, ülkemizin güvenliği sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan gazilerimiz; milletimizin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahip olacaktır. Aziz milletimizin; 15 Temmuz hain darbe girişimini canları pahasına engellemesi, kendi iradesine sahip çıkması, gaza bilincinin ne denli önemli olduğunun en önemli göstergesidir. Bu millet gazi millettir. Bugüne kadar gerek sınırlarımız içinden gerekse dışından karşılaştığı zorlukları her defasında azim ve kararlılığıyla, kahramanlığıyla aşmasını bilmiştir. İstiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Müşir ve Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü ve Gaziler Günü münasebetiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, devletimizin bekası için canını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, ebediyete intikal etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizin ve şehitlerimizin, ailelerinin gururlarına ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyorum."