Kastamonu İmam Hatipliler Derneği tarafından hazırlanan ‘Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım’ isimli projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından da desteklenen Kastamonu İmam Hatipliler Derneği tarafından hazırlanan ‘Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım’ isimli projenin tanıtım toplantısı Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda konuşan Kastamonu Belediye Başkan Vekili Eşref Can, proje kapsamında okuma yazma etkinliklerinin de olacağını hatırlatarak, “Kastamonu’da okuma yazma oranı yüzde 93 ile Türkiye ortalamasının biraz altında bulunuyor. Çünkü Kastamonu’da yaşlı bir nüfus var. Kastamonu, Türkiye’de yaşlı nüfus sayısında Sinop’tan sonra ikinci sırada bulunuyor. Bu okuma yazmayı bilmeyenlerin büyük kısmını da yaşlılarımız oluşturuyor. Bunun yüzde 100 olması içinde çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Bilnur Erenci de, bu proje sayesinde sadece İmam Hatipliler değil, bu insanların çevresinde olanlarında faydalanabileceğini belirtti. Kastamonu İmam Hatipliler Derneği Başkanı Kamil Öz ise, projenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Proje kapsamında değerler seminerleri düzenlenerek, ailede çocuğa din eğitimi, aileye din eğitimi, girişimcilik, kültürel bilinç ve ifade dersi, imam hatip, müezzin, kayyım ve Kuran kursu öğreticiliği yeterlilik sınavına hazırlık kursu ile okuma yazma eğitimleri verilecek. Bunun yanında proje kapsamında Kastamonu Kültürel Hazineleri Gezileri, Çanakkale Gezisi, Mezunlar İftar Yemeği ve 15 Temmuz Mevlid Programı gibi faaliyetler de yapılacak. Proje, 29 Aralık 2018 tarihinde sona erecek.