MHP Kayseri Milletvekili Adayı Yusuf Halaçoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katıldığı mitingin Kayseri’deki siyasi dengeleri değiştirdiğini belirterek, “MHP ve AK Parti’nin mitinginin karşılaştırılacağı kesin” diye konuştu.
“23 Mayıs’ta Kayseri’de Genel Başkanımızın katıldığı büyük bir miting düzenlendi. Bu miting Kayseri’de pek çok siyasi dengenin değiştiğini gösteren büyük bir örnektir” diyen Halaçoğlu, “Katılımcılar 100-150 bin arasında oldu. Bu miting ile birlikte Kayseri’nin eski MHP kalesi haline geldiğini gösteriyor. Diğer partiler bayağı rahatsızlık duymaya başladılar. 100 bin kişi bile katılmış olsa evdekiler ile birlikte bu 300 bin demektir. Haliyle böyle bir sonucun Kayseri’de MHP’nin dengeleri büyük çapta değiştirdiğini gösterecektir. Bu mitingin en önemli yanı, herhangi bir şehirden katılımcı gelmemesi. Tamamen Kayseri’nin ilçelerinden gelen vatandaşlarımızın olması, kendi imkanları ile gelmesidir” dedi.
Halaçoğlu, “Kürsü yakınından en sondaki alana kadar tıklım tıklım dolu olan bir vatandaş topluğu oldu. Başta il Başkanlığımız ve kadınlarımız ile tüm teşkilatımız büyük çaba sarf etti. Kadınların da katılı çok fazlaydı. Bizim en az oy aldığımız taraf kadınlardı ama bu mitingde kadınların katılımı da fazla oldu” diyerek şu şekilde konuştu:
“Miting, önümüzdeki siyasi süreci doğrudan etkileyebilecek, Kayseri’de MHP’nin birinci parti konumuna geldiğini gösteren önemli bir miting oldu. Buna bağlı olarak AKP’nin yapacağı miting önemli, dışarıdan ne kadar insan geldiğini de izleyeceğiz. MHP’nin mitingi ve AKP’nin mitinginin karşılaştırılacağı açık. Bunun için dışarıdan ne kadar insan gelecek bunu göreceğiz. Cumhurbaşkanı’nın mitingine bile Suriyeliler da katıldı.
Çok az bir zaman kaldı seçimlere, bu az zaman içinde çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Kayseri’de AKP son hafta elde ettiği avantajı elde edemeyecek konuma gelecek. Son günlerde AKP bir takım insanlara yiyecek vermek bazılarına maddi destek vermek suretiyle siyasi değişikliğe sebep oldu. Kayseri 7 haziran akşamından itibaren farklı bir siyasi yapıyı görecek. Kayseri’deki siyasi değişimin Türkiye’ye de yansıyacağını düşünüyoruz. Türkiye genelinde MHP bu güne kadar gösterdiği gayretin sonuçlarını 8 Haziran’da görecek.
Çeşitli kuruluşları ziyaret ediyoruz. Bu güne kadar gitmediğimiz bazı bölgeler var, oraları elden geçireceğiz. Genellikle şehir merkezinde olacağız. İlçelere birkaç defa gittik. Bu yoğunluğu daha genel toplantılara yönlendireceğiz. MHP’ye oy vermeyen kesimlerin toplanacağı bir takım alanlarda faaliyetler yapacağız. İnsanlar genel olarak iktidardan büyük ölçüde şikayet ediyorlar. Bizim için bunlar çok avantajlı. Bazı mahallelerde açık hava toplantıları yapacağız. Dertlerini dinleyeceğiz, yapacaklarımızı açıklayacağız. Seçim bildirgemizi anlatacağız. 13 yıllık iktidarın çözmediği bir çok konunun çözebileceğimiz taahhüdümüz var. Bunları halka doğrudan anlatacağız. “