AK Parti Yozgat Milletvekili Adayı ve Eski TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığını (YESOB) ziyaret ederek sorunlarını dinleyip 7 Haziran Genel Seçimlerinde destek istedi.
AK Parti Yozgat Sıra Milletvekili ve Eski TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz ve parti yöneticileriyle birlikte Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti.
Esnaf temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Akgül, bu adaylık süreci içerisinde MHP’nin Yozgat Milletvekilinin kendisini sıkıntıya soktuğunu belirterek, “ Beni Yozgat’ta istememek ve beni Yozgat’a getirmemek içi her şeyi yaptı. Ama Allah’ın izni ile ve haklı konumda olduğumdan dolayı da Nisan’ın 24’ünde ayın listeler kesinleşerek Yozgat’a geldim ve çalışmalara başladım. Bu şunu gösteriyor demek ki onların 4 yıl içerisinde Yozgat’ta yapacağı bir şey kalmamış ancak her zaman yaptıkları gibi işleri adaylarla şahıslarla uğraşmak” dedi.
Kendisiyle birlikte esnaf odalarının, esnaf camiasının önemli bir şans yakaladığını dile getiren Akgül, “Çünkü 550 milletvekili adayı içerisinde bir tek esnaf temsilcisi olarak ben adayım. Allah izin verirde 7 Haziran’da milletvekili olarak seçilirsem meclise bir tek esnaf temsilcisi olarak ben gideceğim. Van’da da bir arkadaşımız var o da gelirse parlamentoda esnafı güçlü bir şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.
Bazı nedenlerden dolayı Yozgat esnafına yeteri kadar hizmet verilemediğine değinen Akgül, “Bugün Yozgat’ta bizim esnaf ve sanatkara verdiğimiz destek yüzde 10’lardadır Şırnak’ta yüzde 90’dır. Bu tamamen yapımızdan kaynaklanıyor. Esnafın seçtiği kişi eğer yönetim çok iyi ise korkunç bir başarı elde ediliyor. Yönetimde zafiyet varsa hiçbir şey olmuyor. Şimdi ben Türkiye’nin her tarafına 16 milyar dağıtmış birisi olarak Yozgat’ta bunu dağıtmamanın acısını çekiyorum. Herkes bizden iş istiyor. Sanayide kaportacı, boyacı, motorcusu, elektrikcisi, lastikçisini 10 kişi bir araya getirip hepsine 150 bin lira kredi verip çok güzel bir servis yapamaz mıyız. 10 terziyi bir araya getirip konfeksiyon fabrikası kuramaz mıyız. Bunu burada yapamıyoruz. Nedeni burada yönetimle bir türlü anlaşamıyoruz. Nedeni yönetim, kendi çevresinin dışındakilere para vermek istemiyor. Eğer yakınlarının dışındakine para verip ortak yaparsa bu sefer seçimlerde zorlanıyor. 50 tane adam buluyor 50 kişiye parayı veriyor, o 50 kişi zaten onun adamları kongreye gidip 50 kişi birden el kaldırıyor ve seçimler bitmiş oluyor dışarıdan adam giremiyor, ortak olamıyor sebebi bu. Biz hizmet etmek istiyoruz. Yardımcı olmak istiyoruz, yapamıyorlarsa Allah aşkına bir kooperatif kurun alternatif oluşturun. Getirin 100 esnafımıza yüzde 4 faizle kredi verelim 15 milyon eder ve fabrika kuralım, imkanımız var. Bu konuda en çok iş size düşüyor çünkü esnafların başkanları sizsiniz. Bunu yaparsanız sonuna kadar destek bizden” şeklinde konuştu.
Yozgat’ta HDP’ye oy toplandığını ifade eden Akgül, “Bakın bugün kadınlar evlerde yoğun bir şekilde dolaşıp HDP’ye oy topluyorlar. Yozgat gibi bir yerde HDP’ye oy toplandığını gördünüz mü. Yozgat’tan HDP’ye oy toplanıyor ve bunu belli bir grup topluyor. Paralel dediğimiz grup yoğun bir çalışma içerisindedir. Onun için uyanık olmamız lazım. Türkiye’de zelzele de olsan birinci derecede etkilenecek esnaftır, savaş olsa yine esnafımız, ekonomik krizde, koalisyon durumunda da birinci derecede esnaf etkilenecektir. Koalisyon döneminde 2002’den önce kooperatiften kredi almışsanız bir gecede faizler yüzde 500’lere çıktı. Onun için o durumlara düşmemek için en önce esnafımızın mücadele etmesi lazım çünkü birinci derecede etkilenecek kesim biziz. Yozgat’ta da esnaf birlikteliği yok inşallah bu birlikteliği de sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Ziyaretlerinden dolayı Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milletvekili Adayı Akgül ve beraberindekilere teşekkür eden Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, yapmayı planladıkları binaları için destek istedi.