Ferdi ve takım sporlarında elde ettiği başarılarla gerek Mamak, gerekse Türkiye’nin gururu olan Mamak Belediyesi Tekvando Takımı, Avrupa üçüncülüğü kazandı.
9 Şubat’ta Antalya Belek’te gerçekleşen Minikler Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda Cemal Efe Küçük, 27 kg’da Avrupa üçüncüsü oldu. Sporun farklı kültürlerden milyonlarca insanı birleştirici ve kaynaştırıcı yönü olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sporun sadece rekabet değil, farklılıkları kaynaştıran sosyal bir etkinlik olduğunu söyledi. Küçük’ün elde ettiği başarının spora ve sporcuya verilen desteğin bir neticesi olduğunu kaydeden Akgül, “Bugüne kadar katıldığı Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarında elde ettiği derecelere bir yenisini daha ekleyen başarılı sporcularımızı ve antrenörümüzü bize böyle bir gurur yaşattığı için tebrik ederim” dedi.
Takım antrenörü Sezai Yalçın da, “Sporcularımızın azimli çalışmalarının sonucunda başarılı olduk. Amacımız geleceğin Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonlarını Mamak’tan çıkarmak” dedi.