Ünye Basketbol ile Ordu Egas Açı Lisesi Yıldız Kızlar mücadelesinde yaşanan olaylar üzerine TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Ünye Basketbol ile Ordu Egas Açı Lisesi Yıldız Kızlar mücadelesinde yaşanan olaylar üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş bir açıklama yaptı.

Akkaş’ın açıklamaları şu şekilde:

“Medyada yer alan Ünye Basketbol - Ordu Egas Açı Lisesi Yıldız Kızlar mücadelesinde hakeme su şişesi fırlatan antrenör Şenol Yerlikaya’nın bu davranışı, spor ahlakına uymadığı gibi bizleri de son derece üzmüştür.

Ünye Basketbol Takımının antrenörü Yerlikaya, 2014 yılında milli takımlarda bir kaç turnuvada asistan antrenör olarak görev almış ve daha sonra kendisine herhangi bir görevlendirme yapılmamıştı. Şenol Yerlikaya’nın halen milli takım antrenörlüğüne devam ediyormuş gibi haberlerin yapılması, son derece anlamsızdır.

Bu tarz haberlerin milli takım üzerinden medyada yer alması, Türk basketboluna ve milli takımlarımıza hiçbir fayda sağlamayacaktır.

Antrenör Şenol Yerlikaya’nın disiplin kuruluna sevk edilmesi ve antrenörlük lisansının da iptali için girişimlere başlanmıştır. Ayrıca, halen sürdürmekte olduğu Ünye 12 Dev Adam Basketbol Okulları antrenörlük görevinden de alınmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."