BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bartın'da emekliler için konut yapacak.
TOKİ Başkanı Ergün Turan, emeklilere yönelik konut projesinin hayata geçirilmesi çalışmaları kapsamında Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şube Başkanı Ali Kalaycı da yer aldı. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatları doğrultusunda emeklilere yönelik konut projelerinin devam ettiğini söyledi. Bartın'da belirlenen 3 arazide inceleme yapacağını ve ardından yapılacak konut sayısını tespit edeceklerini belirten Turan, şöyle konuştu:
"Emekli vatandaşlarımıza yönelik konut projesi çok doğrudur. Sosyal devletin en önemli görevi barınma ve yaşam hakkıdır. Bunun da karşılanması gerekir. Batman’da emeklilerimize yönelik konutlarımızı teslim ettik. İnşallah Bartın, Karabük ve Kastamonu'da da emeklilerimize yönelik konutlarımızı yapacağız. Şimdi Bartın'da arazilere bakacağız. Bin konut mu bin 500 konut mu ona bakacağız. Önemli olan doğru arazileri geliştirmemiz."
Bu yıl 41 bin konut yaptıklarını, yıl sonuna kadar bu sayının 50 bine ulaşacağını belirten Turan, "2016'da ise 60 bin ile 70 bin yeni konut hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl toplu konut tarihinin en zirvesine ulaşmak istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI