Mustafa Akın, İstanbul-

Beşiktaş Divan Kurulu'nun 2015 yılı 3'üncü Olağan Toplantısı, Ceylan Intercontinental Oteli'nde gerçekleştiriliyor.

Başkan Fikret Orman, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Divan Kurulu Üyeleri'nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

YALÇIN KARADENİZ: "TÜRKİYE'NİN EN İYİ ANTRENÖRLERİNDEN BİRİNİ TAKIMIN BAŞINA GELDİ"

Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, toplantının açılışında yaptığı açıklamasında, "Yeni sezon başlıyor. Kulübümüz kendi imkanları içinde çok doğru transferler yaptı. Bu sezon şansımız da olursa ve daha önceki hayal kırıklıklarından ders çıkarırsak mutlu sona ulaşabiliriz" dedi.

Yönetemen kısa süre içinde Türkiye'nin en iyi antrenörlerinden birini takımın başına getirdiğini dile getiren Karadeniz, "Şenol Güneş, kendini ispatlamış bir teknik adamdır. İnşallah hayırlı olur diye düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son haftalarda kaçırdık. Umarım yönetim kurulu bunun sebeplerini araştırmış ve analiz etmiştir. Varsa böyle bir analiz bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için bizimle paylaşılmalıdır. Divan Kurulu Üyelerimize toplantıya göstermiş oldukları ilgi ve alaka nedeniyle teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

"KULÜBÜN BORCU 971 MİLYON LİRA"

Karadeniz'in konuşmasından sonra Divan Kurulu Genel Sekreterimiz Dr. Sedat Piroğlu, Divan Başkanlık Kurulu'nun faaliyetleri hakkında Divan Kurulu Üyelerimize bilgilendirmede bulundu.

Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, toplantıda yaptığı açıklamada siyah-beyazlı kulübün borcunun 971 milyon 795 bin 974 lira olduğunu ifade etti.

Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, derneğin borcunun 370 milyon 934 bin 120 lira, Beşiktaş Futbol Yatırım AŞ'nin ise 600 milyon 861 bin 854 lira olduğunu belirtti. Tuncel, siyah-beyazlı kulübün halka açık şirketinin öz kaynaklarının ise negatif yönde olduğunu söyledi.

FİKRET ORMAN: "BİZİM KAPATTIĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK. KİMSE BEŞİKTAŞ'IN İTİBARINI DÜŞÜRMEYE KALKMASIN"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Beşiktaş, büyük bir organizasyon. Birçok şirketleri var. Bu şirketlerin hepsi genel kurul tarafından seçilmiş denetleme kurulu haricinde bağımsız kurumlar, SPK ve medya tarafından denetleniyor. Biz kimseyle raporları müzakere etmeyiz. Bir dahaki toplantıya tüm defterleri açalım. Üstünü örttüğümüz hiçbir şey yok. Bir heyet kurulsun. Bu rakamlar hepimizi rahatsız ediyor. Madem denetim kurulu raporuna ya da bağımsız rapora güvenilmiyor. O zaman yeni bir heyet kuralım ve araştırılsın. Bizim kapattığımız hiçbir şey yok. Kimse Beşiktaş'ın itibarını düşürmeye kalkmasın. Biz yaparken suçlu oluyoruz. Öncekiler hiçbir şey yapmadan hesap vermediler" dedi.

"STAT İNŞAATINA ŞU ANA KADAR 242 MİLYON TL PARA HARCADIK"

Kendilerine destek olunmasını isteyen Orman, "Stat yapılmadan önce üç senelik gelir 30 milyon Dolar'dı. Vodafone Arena yapılınca üç senelik gelir 150 milyon Dolar olacak. Beşiktaş'ın borcu biz geldiğimizde 328 milyon TL idi. İnşaat başlayınca borcumuz artış trendine girmiş. Bir dahaki toplantıya umarım Vodafone Arena bitmiş ve borcumuz azalmış olur. Eski denetleme kurulu üyeleri ve maliyeci arkadaşlarımızdan bir ekip kurar inceleriz. Stat yapmadan rakiplerle mücadele etmek mümkün değil. Rakipler formalarına reklam bulamıyorlar. Beşiktaş'ı büyüterek bu borç sarmalından çıkacağımızı ifade ettik. 242 milyon TL para harcadık stat inşaatına şu ana kadar. Stat inşaatında bir kaza oldu. Şükür ki ölüm olmadı. 870 civarında personel çalışıyor Vodafone Arena için. Çatıdaki kaza süreci biraz uzatacak gibi duruyor. İnşaat son sürat devam ediyor. Bir an evvel yuvamıza dönmek için gayret ediyoruz. Beşiktaş Başkanı ve Yönetim Kurulu gece gündüz çalışıyoruz. Yöneticilerin itibarlarını zedeleyen dedikodular yapılırsa burada görev yapacak insan bulamayız. Burada görev yapan insanları korumak camiaların görevidir. Kimse göbeğinden konuşmasın. Elinde belge olup açıklamayan namerttir" şeklinde konuştu.



"SEZONA OYUNCULARA BORÇ OLMADAN GİRİYORUZ"

Futbol takımına beş transfer yaptıklarını ve iki oyuncu sattıklarını hatırlatan Başkan Orman, "18 milyon Euro gelir elde ettik. Sezona oyunculara borç olmadan giriyoruz. Takımın değeri her geçen dün artıyor. Bu yıl iyi bir sezon geçireceğiz. Hep al yaparak geldiğimiz nokta bellidir. O yüzden biz de satacağız ama daha iyisini alacağız. Menajerlik ücreti konusunda da dedikodular var. Bilen bildiğini açıklamazsa dedikodularla haysiyetimizle oynarsa karşılığını veririm. Biz ince eleyip sık dokurken sadece lafla zan altında bırakmak ayıptır. Ödediğimiz komisyonlar ve oranları bellidir" ifadelerini kullandı.

"MADEM SEÇİM İSTENİYOR. SANDIĞI KOYARIZ ORTAYA"

"Hatalarımız da oluyor. Sizlerden hatalarımızı yüzümüze söylemenizi istiyorum" diyen Fikret Orman şu ifadeleri kullandı: "Ben sandıktan kaçmam. Madem seçim isteniyor. Sandığı koyarız ortaya. Yönetici arkadaşlarım, stadın bitmediğini transferlerin yapılması gerektiğini söyledi. Onları yapalım sandığa gidelim dedim. Statsız oynamak zor bir olay. Zor bir dönem geçirdik. Yönetimsel hatalar oldu. Sonunda hoca değişikliğine gittik. Kafamızda soru işaretleri vardı. Son 4 maçta şampiyonluk kaçtı. Eşik atlamada bir zaaf var. Hakemlerle alakalı yeni bir MHK oluştu. Gerekli konuşmaları heyet başkanlarıyla yapıyoruz. Bunları kamuoyunda anlatma tarzımız değil. İyi bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyoruz."