Başkan Mehmet Soykan, yeni sezonda taraftarların sabırlı olmalarını, genç oyuncuların hatalarında erkenden tepki verilmemesi gerektiğini belirterek takıma sonuna kadar destek olunmasını istedi. Başkan Soykan, camiaya seslendiği konuşmasında şunları söyledi: 

'TEK YUMRUK OLMALIYIZ...'
2016-2017 sezonuna Pazar günü sahamızda oynayacağımız Adana Demirspor maçı ile birlikte Bismillahirrahmanirrahim diyeceğiz. Sıkıntılı başlayacağımız bu sezon öncesi gerçek Samsunspor taraftarlarının tek yumruk olmasını, altyapıdan gelen genç oyuncularımıza, yönetimimize ve teknik ekibimize sahip çıkıp bu şehrin markası olan Kırmızı Beyaz sevdamızı skora endeksli değil armaya endeksli olarak hep destek tam destek vermeye davet ediyoruz.



'BAKANIMIZ VAROLSUN...'
Oldukca güç şartlar altında başlayacağımız yeni sezonda hepimiz biliyoruz ki çok zor anlar geçirerek sahaya çıkacağız. 1 ay önce takımımızın bir alt lige bile düşmesi gündeme gelmiş ve Allah razı olsun ki Sayın Bakanımız Çağatay Kılıç, her zaman olduğu gibi son anda yine imdadımıza yetişerek Samsunspor'umuza nefes aldırıp sıkıntılı süreçi çözmüştü. Bu konuda kendisine sonsuz teşekkürlerimizi ve minnetimizi dile getirmek isteriz. Ve inanıyoruz ki zor geçireceğimiz bu sezon öncesi Sayın Bakanımızın ve diğer vekillerimiz ile şehrimizin dinamiklerinin desteği hep olacak ve Allahın izni ile güzel günler göreceğimizin inancını hiç kaybetmeden hep umut dolu olacağız.

'SABIRLI OLMALIYIZ...'
Geçen sezon kadromuzda olan kiralık ve sözleşmesi biten oyuncularında gitmesiyle kadro sıkıntısı yaşıyoruz. Ama her zaman olduğu gibi altyapıdan kazandığımız yeni yetenekler ve genç kardeşlerimiz bu açığı kapatacaktır buna inanıyoruz. Bu genç kardeşlerimize sabır göstermeli desteğimizi her zaman verip iyi olmadıkları maçlarda bile onlara tepki vermek yerine sırtlarını sıvazlamalı ve moral motive verip kazanmaya çalışmalıyız. Bu konuda büyük Samsunspor taraftarına büyük görev düşmektedir. Belki bu sezon maçların skorları istediğimiz gibi olmayacak ama biz farkımızı ortaya koyup skora değil armaya endeskli Samsunspor sevdalısı olduğumuzu göstermeliyiz. 

'TEPKİLER OLMAMALI...'
Yeni imza atan genç kardeşlerimizin geçen gün yapılan imza töreni sonrası sosyal paylaşım sitelerinde yapılan yorumları üzüntü ile okuduk. Bu kardeşlerimiz için, "kim bunlar, çoluk çoçuğa kaldık, kesin küme düşeriz, mahalle takımı olduk" gibi bir sürü kırıcı ve üzüntü duyacağımız yorumları okuduk. Ve işin en enterasan tarafı ise bu yorumları yapan arkadaşları ne maçlarda ne deplasmanlarda göremedik ve daha üzücüsü ise profil resimlerinde başka takım formaları ile çekilmiş resimler var. Bu ikilemde gerçek Samsunspor taraftarı ortaya çıkıp eksisi de artısı da bizim deyip bu tür tepkilere izin vermeden takımıza desteğimizi inanarak güvenerek vermeliyiz. 

'GÖREVİMİZİ YAPMALIYIZ...'
Bizler gerçek taraftar ve Samsunspor sevdalıları olarak tribünde yerimizi alıp 12. adam rolümüzü üstlenerek görevimizi yerine getirmeliyiz. Bu konuda tüm Türkiye'nin de kabul ettiği Samsunspor taraftarının büyüklüğünü yine göstermeliyiz. Bu konuda Yönetim kurulunun ise kombine ve bilet fiatları konusunda indirime gitmeli ve tribünlerin dolması için taraftara güzelliğini yapması gerekmektedir. Yoksa yeni sezon öncesi satılan kombine sayısının 40 olması gibi komik durumları yaşamak istemiyoruz. Geçireceğimiz zorlu sezonda yönetimin taraftara yakın olması ve kolaylıklar sağlaması gerekmektedir ki bu zorlu süreci el ele baş başa atlatmalıyız. 

KIRMIZI-BEYAZ TÜRKÜ...
Başka Samsunspor'un olmadığını hepimiz biliyoruz. Bunun için yeni sezon öncesi kırkınlıkları küslükleri bir kenara bırakmalıyız. Yönetim Kurulumuzu, teknik direktörümüzü, futbolcularımızı eleştirdiğimiz yaptıklarını tasvip etmediğimiz anlar olmuştur. Engin Korukır hocamızın geçen sezon sonu yaptığı talihsiz açıklamayı, yönetimimizin çaresizlik içinde yaptığı hataları bir kenara bırakmalı ve arkamıza bakmadan bir sezon boyu yerimizi alıp sevdamızı haykırmalıyız. Unutmayalım ki bu sezon çok üzüleceğiz çok canımız acıyacak ama başka Samsunspor yok onun için yılmadan bıkmadan sabırla inadına Kırmızı-Beyaz türkümüzü söyleyeceğiz."