Celtic Teknik Direktörü Ronny Deila: "Evimizde oynamak bizim için avantaj"

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Celtic'in teknik direktörü Ronny Deila ve futbolcu Kris Commons karşılaşmanın oynanacağı Celtic Park'da basın toplantısı düzenledi.

Ronny Deila, "Yarın güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Ama biz Celtic Park'ta oynayacağız ve evimizde çok iyi bir futbol oynadığımızı düşünüyorum. Evimizde oynamak bizim için avantaj. Fenerbahçe tecrübeli ve güçlü bir takım, tabii ki zor bir maç olacak. Molde karşısında aldığı yenilgi nedeniyle Fenerbahçe'nin üzerinde büyük bir baskı var, bu bizim için avantaj olacaktır" dedi.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş ile oynadığı derbi maçı izlediklerini kaydeden Deila, "Fenerbahçe'nin çok güçlü bir olduğunun farkındayız ama bizim de güçlü bir takımımız var. Fenerbahçe ile gerekli bilgilere sahibiz" diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nde öncelikli hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu, bunun için de ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Norveçli teknik adam, "Öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak. Gruptan çıktıktan sonra gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi hedefliyoruz" dedi.

Van Persie'nin dünyanın önde gelen forvet oyuncularından biri olduğunu kaydeden Deila, "Van Persie'nin yarın ilk 11'de olup olmayacağını bilmiyoruz. Ama Van Persie oynayacakmış gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Fenerbahçe ile oynayacağımız maç bizim için yeni bir deneyim olacak. Bu deneyim de yeni öğreneceklerimiz olacak" dedi.

Kris Commons: "Fenerbahçe'nin yıldız isimlerinden çekinmiyoruz, gücümüzün farkındayız"

Orta saha oyuncusu Kris Commons ise, "Elimizden gelenin en iyisini yaparak gruptan çıkarak ilerlemek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir grup. Fenerbahçe maçının çok zor olacağını düşünüyoruz. İyi bir şekilde konsantre olursak sahadan iyi bir sonuçla ayrılabiliriz. Hedefimiz gruptan çıkarak UEFA Avrupa Ligi'nde ilerlemek ve bunu başarmayı kesinlikte istiyoruz" dedi.

Nani ile Van Persie'nin dünya standartlarında oyuncular olduğunu kaydeden Commons,"Fenerbahçe'nin kadrosundaki yıldız isimlerden çekinmiyoruz. Biz güçlü bir takımız ve gücümüzün farkındayız" ifadelerini kullandı.

TÜRK OYUNCU NADİR ÇİFTÇİ CELTİC'DE İLK 11'DE

Bu arada yarın oynanacak maçta Celtic'in muhtemel 11'i şu şekilde olması bekleniyor. Gordon, Biton, Boyata, Ambrose, Blanbet, Brown, MacKay Steven, Johansen, Forrest, Griffiths ve Nadir Çiftçi.