Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Pakistan’la imzaladığımız protokol gereği oradan donörleriyle birlikte karaciğer plantasyonu için hastalar Türkiye’ye gelmeye başladı. Bu ne demektir Türkiye bir sağlık merkezi olma istikametine gidiyor" dedi.
Samsun'u gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ladik İlçesi'ne gitti. Burada bir çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti. Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 2003'ten beri sağlıkta dönüşümünü tamamladığını dile getiren Bakan Demircan, "Biz şimdi bütün insanlarımızı sosyal güvenlik çatısı altında topladık. Sağlıkta hastaneleri bir yönetim altına aldık. Sağlık hizmetlerindeki kaliteyi belli bir seviyeye getirdik. Şimdi bundan sonra gelişim ve kalite dönemi başlamış bulunmaktadır" dedi.
Uluslararası sahaya hizmet üretebilecek kadar sağlık hizmetlerinin seviyesini yükselttiklerini belirten Bakan Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şehir hastaneleri modeli bunu geliştirecek bir modeldir. Daha dün 190 milyonluk kardeş Pakistan’la imzaladığımız protokol gereği oradan donörleriyle birlikte karaciğer plantasyonu için hastalar Türkiye’ye gelmeye başladı. Bu ne demektir Türkiye bir sağlık merkezi olma istikametine gidiyor. İnşallah bu gelişme içeride de sağlık hizmetlerini daha da ileriye taşıyacaktır. Sağlık yönetiminde Cumhurbaşkanlığı sistemine uygun kurumlarda da gerekli düzenlemeler yapılacak. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Biz sağlık hizmetlerinde dünya ortalamasının üzerindeyiz. Bunu da geliştirmek boynumuzun borcu."

FOTOĞRAFLI