Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde verdiği iftar yemekleri kapsamında Gülnar ilçesinde 3 bin 500 kişilik iftar sofrası kurdu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da orucunu Gülnarlılarla birlikte açtı.
Büyükşehir Belediyesi’nin her gün Mersin merkezde 6 farklı noktada ve ilçelerde düzenlediği iftar yemekleri devam ediyor. Bu çerçevede, Gülnar’da kurulan 3 bin 500 kişilik iftar sofrasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğine Başkan Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ve Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz da katıldı.
Türk Halk Müziği, fasıl programı ve Kuran-ı Kerim tilavetinin yer aldığı iftar programında konuşan Başkan Kocamaz, Ramazan’ın insanları bir araya getirip, kaynaştıran çok önemli bir ay olduğunu ifade ederek, bu ayın insanlar arasında sevginin artışına, barışın gelişmesine, hoşgörü ortamının insanları bütünleştirmesine de katkı sağladığını söyledi. Dolu dolu yaşanan Ramazan ayında, ibadetin hazzına, duaların doruğuna varıldığını dile getiren Kocamaz, “Cenab-ı Allah bizleri, sizleri, yüce Türk milletini ve İslam alemini birlikten, bütünlükten, dirlikten ayırmasın” diyerek, Gülnarlıların Ramazan ayını tebrik etti.
Programda, Gülnar Belediye Spor futbolcuları da Kocamaz’a, spora olan katkılarından dolayı takımlarının rengini taşıyan yeşil beyaz forma hediye etti.
Öte yandan, iftar programı öncesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Gülnar Belediyesi koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda, belediye yetkilileriyle bir araya gelen Başkan Kocamaz, halen devam eden ve planlanan faaliyetler konusunda bilgi aldı. Kocamaz, toplantının ardından Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ile birlikte proje sahalarında incelemelerde bulundu.