BARTIN (AA) - Bartın Irmağı'nda görülen kirlilik nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce inceleme başlatıldı.

Yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı, kirlilik nedeniyle siyah renge büründü.

Oksijen yetersizliği nedeniyle balıkların kanalizasyon akıntısı olan bölümlerde yoğunlaştığı görülen ırmaktaki kirliliğin tespiti için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce inceleme başlatıldı.

Müdürlük ekiplerinin ırmak suyundan numune alınarak incelenmek üzere ilgili laboratuvara gönderdiği öğrenildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezinden geçen ırmağın zaman zaman siyah renge dönüştüğünü, bunun da balık ölümlerine neden olduğunu belirterek, "Belediye olarak maalesef bizim bir yaptırımımız yok. Durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bartın Valiliğine bildiriyoruz. Fabrika atıklarından kaynaklandığını düşündüğümüz kirlilik, ırmakta balık ölümlerine de neden oluyor" diye konuştu.

Orduyeri Muhtarı İbrahim Kanbur da ırmaktaki kirliliğe Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasının neden olduğunu iddia ederek, "Hemen hemen her ay karşılaştığımız bir duruma bir türlü çözüm bulunamıyor. Kirliliğe neden olan fabrikanın tespit edilip gereken cezai yaptırımın uygulanmasını istiyoruz" dedi.