Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Aşure Ayı vesilesiyle Aşure Günü düzenlendi. Aşureler engelli öğrenciler tarafından servis edildi.

Muharrem Ayı vesilesiyle evlerdeki bereketin simgesi aşure Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde pişti. Özel Eğitim Merkezi’nde kazanlarla pişen aşureyi gelen misafirlere, engelli öğrenciler servis etti.

Öğrencisinden öğretmenine herkesin evinden bir parça malzeme getirerek merkezin yeme içme atölyesinde yapılan aşure geleneksel hale getirilmek isteniyor.

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Zelyurt, bu merkezin çocukların ilkokul ve ortaokulu bitirdikten sonra gittikleri bir lise ve meslek öğrendikleri eğitim merkezi olduğunu belirtti.

Zelyurt, “Okulumuzda mevcut 7 atölyemiz var. Oto yıkama, inşaat atölyesi, terzilik kuaför, mobilya gibi atölyelerimizde çocuklar çeşitli meslek gruplarını öğrenmekte. Çocuklar işleri öğrendikten sonra mezun oluyorlar ve biz de meslek gruplarında ara eleman olarak yetişmeleri için çaba sarf ediyoruz” dedi.