Kredi ve Yurtlar Kurumu Suşehri Yurt Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik kariyer günleri toplantıları düzenlendi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Suşehri Yurt Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen kariyer sohbeti, Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi tarafından verildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Suşehri Yurt Müdürü İbrahim Koçak “Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü tarafından her dönem düzenli olarak düzenlenecek Kariyer sohbetimizin ilkini başlatmış bulunuyoruz bu tür toplantılar öğrencilerimizin meslek seçiminde ve hayatlarının eğitim dönemlerinde çok faydası olacak.”dedi.

Kariyer sohbetine konuşmacı olarak katılan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Eğitim hayatında izlediği yolları ve yaşadığı olayları öğrencilerle paylaştı.Perçi, “Lise döneminde çok başarılı bir öğrenciydim okul bahçesine daha ders çalıştığım için hiç çıkmadım bu çalışmalarım bana okul birinciliğini getirdi. İnsanlar duygularıyla yaşıyor, imkansızlara inanmak gerek hayatın bizi nereye süreceği hiç belli olmuyor. Her şey diploma değil Yaşadıklarınızdan dolayı elde ettiğiniz tecrübeler ayrı bir özelliktir. Hepiniz Türkiye’nin çeşitli illerinden geldiniz bilgi o kadar ucuz ve yakın ki nerede olursanız olun ulaşmanız çok kolay sizin tek zorluk çektiğiniz olay zaman ayırmak işiniz aslında çok kolay sizin kuşaklarda alternatifleriniz çok fazla bizim dönemlerimizde bu kadar alternatif yok ve o zamanlar okumak çok zordu. Hepimiz başarıya aç ve dünyayı yönetmeye adayız” dedi.