Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR (Ankara), () - Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Ülkü Ocakları tarafından 'Şehide Saygı, Teröre Lanet' yürüyüşünde HDP binasının camları kırılıp, tabelası söküldü, pencereye Türk bayrağı asıldı.
Tuzgölü Meydanı önünde başlayan yürüyüş, Karakol Amirliği bürosunun önünden geçilerek jandarmanın önünde sonlandırıldı. Karakol Amirliği bürosunun önünde durularak şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. HDP binasının önünden geçerken tüm güvenlik önlemlerine rağmen yürüyüşe katılanlar, taş atarak camları kırdılar. Binaya çıkan iki kişi tarafından HDP tabelası söküldü, Türk bayrağı asıldı. Yere atılan tabela ise gruptakiler tarafından parçalandı. Daha sonra yürüyüşe devam edildi.
Yürüyüş sırasında "İmralı basılsın Apo asılsın", "Hepimiz polisiz, hepimiz askeriz", "Ne Mutlu Türküm diyene", "Her Türk asker doğar" gibi sloganlar atıldı. Jandarmanın önüne kadar yapılan yürüyüş, burada yapılan duanın ardından sonlandırıldı. Dün akşam ayrıca doğu bölgelerinden gelenlere ait olduğu öne sürülen Tuzgölü Derneği'nin de camları kırıldı.

FOTOĞRAFLI