Aliağa Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada ziyaretleri devam ediyor. Yoğun ilgi gören Çanakkale Şehitlik ziyareti için üçüncü kafile de Aliağa’dan yola çıktı.

Aliağa Belediyesi tarafından “Aliağa’dan Çanakkale’ye, ecdada minnete” sloganıyla düzenlenen ziyaretler çerçevesinde bin 500 kişi 30 otobüs ile Aliağa Cumhuriyet Meydanından hareket etti. İlginin giderek arttığı Çanakkale Şehitlik ziyaretinde son üç haftada üçüncü kafile Aliağa’dan uğurlandı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın da yer aldığı bin 500 kişilik kafilede vatandaşlar, günü birlik ziyaret ile şanlı Türk destanın yazıldığı topraklarda tarihe yolculuk edecek.

Çanakkale’de gün boyu sürecek olan programda Aliağalılar; Kilitbahir Kaleleri, Namazgah Tabyaları, Mecidiye Tabyaları, Mecidiye Şehitliği ve Seyit Onbaşının Görev Yaptığı Top ile anıt, gerçek şehit mezarlıklarının olduğu Şahindere Şehitliği, Zığındere Hastane Şehitliği, Seddülbahir Ertuğrul Tabyaları, Ertuğrul Koyu ve Yahya Çavuş Şehitliği, Arıburnu, Anzak Koyu, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Bomba Sırtı Bölgesi, 57. Alay Şehitliği ve Kesikdere Şehitliğini ziyaret edecek.

Kafilede vatandaşların ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verebilmek amacı ile 30’u gönüllü olmak üzere 60 kişilik bir ekip de görev yapıyor. Ayrıca yaşanabilecek rahatsızlıklara karşı Milletin Ekibine ait bir ambulans da ziyaret boyunca kafileye eşlik ediyor.

Yapılacak ziyaretlerle Çanakkale ruhunu yaşayacak Aliağa kafilesi Pazar gecesi 01.30’da Aliağa’ya dönüş yapacak.