Mamak Belediyesi ve Mamak Kaymakamlığı öncülüğünde 14 sivil toplum kuruluşunun başlattığı "Afrin el bekliyor, uzatacak mısın?" yardım kampanyası ile toplanan iki tır yardım malzemesi Afrin’e gönderildi.

Kuru bakliyattan bebek bezine, kıyafetten ayakkabıya kadar birçok temel ihtiyacın bulunduğu yardım tırları, Yeni Mamak Merkez Cami’nde kılınan öğle namazı sonrası dualarla uğurlandı.

Türk milletinin mazlumun her zaman yanında olduğunu ifade eden Mamak Kaymakamı Ziya Polat, “Her zaman her yerde yardıma ihtiyaç duyan insanlara el açmışızdır ve el açmaya da devam edeceğiz. Türkiye olarak her zaman güçlü olmak zorundayız ki insanlığa umut olalım’’ ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri literatüre girecek bir başarıya imza attığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Akgül ise “Hem ülkemizin güvenliği hem de Suriye’de yaşayan vatandaşların barış içinde yaşaması için kahramanlarımız, bir tek sivilin burnunun bile kanamaması için canını ortaya koyuyor. Bizler de oradaki kardeşlerimizin temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kampanyalar düzenliyoruz. Çok yoğun bir ilgiyle ve destekle bir hafta gibi kısa sürede iki tır yardım malzemesi toplandı. Türk milletinin aidiyet duygusu her zaman olduğu gibi bugünde ortaya çıktı. Biz birlikte Türkiye’yiz birlikte güçlüyüz” dedi.

Konuşmaların ardından Afrin’deki askerler için dualar edilerek, yardım tırları Afrin’e gitmek üzere yola çıktı. Mamak Belediyesi Ahmet Yesevi Aile Merkezi kursiyerleri ve öğretmenleri de Afrin’deki çocuklar için kampanyaya destek verdi. Özellikle bebek maması ve bebek bezi gibi çocukların ihtiyaç duyacağı malzemeleri toplayan kursiyerler ve öğretmenler "Bizler de anneyiz, oradaki annelerin halinden anlarız" dedi.

Törene Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.