GERİYE DÜŞTÜ

Ligin bitmesine son 2 hafta kala, Spor Toto 1. Lig de Play-Off  hattı kızışmaya başladı. Özellikle Play Off hattının alt sırasında bulunan Samsunspor ve Tuzlaspor sıralamalarında oynamalar yaşandı. Tuzlaspor’un Eyüpspor’u 3-2 mağlup etmesinin ardından Samsunspor’un Beypiliç Boluspor’a 2-1 kaybetmesi sonucu Play Off hattından uzaklaşan Kırmızı Beyazlılar, 7'inci sıradaki yerini Tuzlaspor'a kaptırarak 8'inci sıraya geriledi. 

ÜSTÜNLÜK SAĞLAYAMADILAR 

Kırmızı - Beyazlılar, 37. haftada İstanbulspor ile cumartesi günü saat 16.00'da 28'inci randevusuna çıkacak. İki takım daha önce 27 kez birbirine rakip oldu. Bu karşılaşmaların 12'sini Samsunspor kazanırken 11 karşılaşma İstanbulspor'un üstünlüğü ile sonuçlandı. 14 karşılaşma ise beraberlikle bitti. Bu sezon Samsunspor, 47 puanla 8'inci sırada bunulurken, İstanbulspor ise 58 puan ile ligin 4'üncü sırasında yer alıyor. 

DÜŞME HATTI ALEV 

Bu sezon 4 takımın ligden düşeceği Spor Toto 1. Lig’de son 2 haftaya girilirken, düşme tehlikesi bulunan takım sayısının fazla olması heyecanı da arttırdı. Haftalar önce kesinleşen Balıkesirspor’un ardından diğer 3 takım son 2 haftada belli olacak. Ligde kalma yarışı veren 2 ekibin karşılaşmasında Kocaelispor, 1-0 öne geçtiği Altınordu maçından 1 puanla ayrıldı. 2-2 biten maç sonrası Kocaeli ekibi 41, Altınordu ise 42 puana yükseldi. Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.