Ferit DEMİR/TUNCELİ, () - TUNCELİ'nin Nazimiye İlçesi'nde yapılan Pembelik Baraj gölü içinde oluşan yarımadada mahsur kalan Ayhan ve Adile Arduç çifti, köprü yapılması için 10 gün önce başlattıkları açlık grevinde mutlu sona ulaştı. Tunceli Valiliği, dün yaptığı yazılı açıklamayla baraj yapımını üstlenen firma ile birlikte Arduç çiftinin yaşadığı Ilısı Mezrası'na köprü yapılacağını duyurdu.
Dallıbahçe Köyü Ilısu Mezrası'nda yaşayan ve Pembelik Baraj gölü içerisinde oluşan yarımadada kalan Ayhan ve Adile Arduç, köprü yapılması amacıyla 10 gün önce açlık grevi başlattı. Ayhan Arduç'un ablası Yıldız Arduç da kardeşine destek için başlatılan açlık grevine katıldı. Açlık grevinin 10'uncu gününde Tunceli Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, köprünün yapılacağını duyurdu. Dallıbahçe Köyü Ilısu Mezrası'nda yaklaşık 1 yıldır mahsur kalan Arduç çifti, valilik açıklamasından sonra açlık grevini sona erdirdi.
Valilik açıklamasından önce, konuşan Ayhan Arduç, açlık grevinin 10'uncu gününde olduklarını belirterek, "Bir yıldır burada mahsur kaldık. Pembelik Barajı yapımı nedeniyle yollarımız ve Ilısu Mezrası'na ulaşımı sağlayan köprü sular altında kaldı. Barajı yapan firma, yol ve köprüyü yapacağını devlete tahüt ettiği halde yapmıyor. Ben aynı zamanda engelli bir vatandaşım. Bir de aracım var ama hiç kullanamıyorum. Burada açık cezaevinde yaşıyoruz. Benim ve ablamın sağlığı giderek bozuluyor" dedi.
Ayhan Arduç'un eşi Adile Arduç da yaklaşık 1 yıldan beri açık cezaevi hayatı sürdürdüklerini ifade etti.
Arduç ailesinin bu konuşmalarından sonra Tunceli Valiliği, yaptığı yazılı açıklama ile Ilısu Mezrası'na köprü yapılacağını duyurdu. Valilik açıklamasında, "Son zamanlarda Ayhan Arduç adlı vatandaşımızın Pembelik barajı yapımı nedeniyle oluşan mağduriyeti ile ilgili olarak basın yayın organlarında çıkan açlık grevine devam ettiği haberlerine istinaden Valiliğimiz tarafından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Valiliğimiz ve ilgili firma nezdinde yapılan görüşmeler neticesinde, söz konusu köprünün Tunceli Valiliği ile Darenhes Üretim A.Ş tarafından ortaklaşa yapılması konusunda mutabakata varılmış olup, köprü ile ilgili proje çalışması başlatılmıştır" denildi.
Bu açıklamanın ardından Arduç ailesi de açlık grevini sona erdirdi. 10 günlük açlık grevi nedeniyle durumları kötüleşen Ayhan, Adile ve Yıldız Arduç, Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, sağlık kontrolünden geçirildi. Arduç Ailesi fertlerine gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra taburcu edildi.

FOTOĞRAFLI